SEGRE

MERCADERIES NEGOCIACIÓ

Els transportistes no pararan els dies abans de Nadal

Desconvoquen la vaga de 3 dies a l'arribar ahir a la nit a un acord amb el Govern central || Milloraran les condicions dels treballadors

Imatge de la Ciutat del Transport al polígon El Segre de Lleida.

Imatge de la Ciutat del Transport al polígon El Segre de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC) de mercaderies va desconvocar el tancament patronal programat per dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent a l’arribar a un acord amb el Govern espanyol a última hora d’ahir. A les 11.00 hores va començar l’última reunió entre les organitzacions empresarials i el ministeri de Transports en la qual ahir a la nit es va assolir l’acord. En un comunicat posterior, el CNTC va explicar que el pacte amb el departament que dirigeix Raquel Sánchez recull la prohibició de la participació del conductor en les operacions de càrrega i descàrrega, una “reivindicació històrica del sector en benefici de les condicions laborals dels seus treballadors”, segons van recordar.

Així mateix, es va acordar amb l’Executiu “reduir a la meitat els temps d’espera a partir dels quals el transportista tindrà dret a una indemnització, així com el tracte a dispensar als conductors als centres de càrrega i descàrrega”. Per la seua part, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ho va definir com un “acord històric” que “millora les condicions del transport de mercaderies i permetrà desconvocar les aturades previstes en dates nadalenques”.

tracking