SEGRE

El Govern espanyol aprova la reforma laboral

Entrarà en vigor aquest dimecres amb la seua publicació al BOE

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas; la ministra Portavoz, Isabel Rodríguez; la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, compareixen després de la reunió del Consell de Ministres a Moncloa aquest dimarts.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas; la ministra Portavoz, Isabel Rodríguez; la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, compareixen després de la reunió del Consell de Ministres a Moncloa aquest dimarts.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el reial decret llei de la reforma laboral pactada amb patronal i sindicats i que serà publicat demà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) complint una de les fites compromeses amb Brussel·les. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat que aquesta reforma suposa "girar full a la precarietat" i fixar un "marc laboral que canviarà la vida de la gent".

"Hi ha joves que no han conegut un contracte que no siguin escombraries en la vida", ha afirmat Díaz, que ha agraït el treball dels agents socials per segellar l’acord. "Avui és un dels dies més importants del Govern espanyol i d’aquesta legislatura", ha afegit la vicepresidenta, que ha incidit que amb aquests canvis "es recuperen drets dels treballadors" davant altres polítiques de retallades i retrocessos.

Per la seua part, la ministra de Política Territorial i portaveu, Isabel Rodríguez, ha subratllat que es tracta d’una reforma "profunda i equilibrada" que naix d’un acord que li dona "fortalesa i legitimitat".

El pacte assolit la setmana passada amb patronal i sindicats suposa modificar alguns aspectes de la reforma laboral del PP el 2012, en recuperar la ultraactivitat dels convenis i la prioritat del conveni sectorial en matèria salarial. A més, estableix les bases d’un nou model d’ERTO que serveixi d’alternativa a l’acomiadament davant de crisi o reconversions sectorials i introdueix diversos canvis per aturar l’excessiva temporalitat del mercat laboral espanyol. Entre ells, que el contracte de treball ordinari sigui l’indefinit i que els temporals només puguin celebrar-se per circumstàncies de la producció o per substitució de persona treballadora amb dret a reserva del lloc de treball.

tracking