SEGRE

HABITATGE

L'habitatge urbà torna a ser el més demandat el 2021 després de l'"èxode rural" de 2020

Segons un estudi de Pisos.com

Pisos en construcció al barri de Ciutat Jardí de Lleida.

Pisos en construcció al barri de Ciutat Jardí de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran majoria de compravendes d’habitatges a l'Estat espanyol el 2021 han estat d’habitatge urbà, al contrari que el 2020, quan les famílies van decidir abandonar la ciutat i apostar per un habitatge rural davant de la irrupció del coronavirus i el teletreball, segons Pisos.com

"Durant el primer any de pandèmia vam poder veure com al mercat començava a calar una tendència de desplaçaments cap a municipis més petits i rurals, però el temps ha demostrat que va ser una circumstànica momentània i transitori fruit de la situació", revela Ferran Font, director d’Estudis i portaveu de Pisos.com.

Ferran Font considera que els principals motius que no s’assentés aquesta tendència han estat "la falta d’oferta interessant per a les famílies, els problemes de connexió i que la generalització del teletreball va ser molt menor a l’esperat".

A més, ha afirmat que les defuncions a causa del Covid-19 es van traduir en "més habitatge disponible" a les principals capitals de província. Així, el 2021, la ubicació ha tornat a ser un dels factors "més determinants" en els processos de compravenda a l'Estat espanyol.

D’aquesta manera, aquest any les capitals tenen un pes més important en la compravenda respecte al total de les seues respectives províncies. Destaquen, més enllà de Madrid i Barcelona, ciutats com Vitòria (72,03%), Saragossa (71,64%) o Valladolid (60,33%), entre d’altres.

"Si mirem les xifres de l’Instituto Nacional de Estadística (INE), es constata que aquesta tendència ve de fa temps. A l’agost, sense anar més lluny, les compravendes de finques urbanes van augmentar un 46,3% interanual, acumulant gairebé la totalitat (87,7%) de les operacions registrades aquell mateix mes," apunta Ferran Font.

Per al portaveu de Pisos.com aquestes dades són "reveladores", no només per l’enorme diferència percentual entre habitatge rural i urbà, sinó perquè a l’agost la compravenda va registrar les seues millors xifres des de l’exercici de l’any 2007, amb un total de 49.884 operacions.

tracking