SEGRE

CONSUM POLÍTICA

La polèmica de Garzón ja és una arma llancívola entre partits

Mentre creix la indignació entre els ramaders

Alberto Garzón.

Alberto Garzón.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La indignació dels grangers, veterinaris i sector ramader i indústria agroalimentària en general creix entorn del ministre de Consum, Alberto Garzón. En una entrevista a The Guardian va assegurar que les granges de grans dimensions espanyoles “contaminen el terra i l’aigua i després exporten aquesta carn de mala qualitat d’animals maltractats”. La polèmica s’està convertint en una arma llancívola entre partits.

El president del grup parlamentari de Podem al Congrés i líder dels comuns a la Cambra Baixa, Jaume Asens, va dir ahir que Garzón “parla com a Govern i no a títol personal”, mentre que va demanar al president aragonès, Javier Lambán, que rectifiqui “de forma immediata” després de demanar la seua dimissió. Però Lambán va avisar que sempre donarà suport als seus ramaders, i ho va dir al Comitè Federal PSOE, on els barons no van voler esmentar Garzón. En aquest fòrum, el líder socialista i president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, es va limitar a dir que el PSOE “compleix” amb el sector primari, a l’haver aprovat la Política Agrària Comuna (PAC) i la llei de cadena alimentària.

Pel seu costat, el PP presentarà una proposta al Parlament perquè “Garzón dimiteixi o Sánchez el cessi” i demanarà a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que s’afegeixi a aquesta petició.El portaveu del PP a Lleida, Xavi Palau, va censurar que les declaracions de Garzón suposen un greu perjudici per al sector ramader, i des del partit a Girona, el seu portaveu, Jaume Veray, va acusar el ministre de “posar en risc milers de llocs de treball”.Tot això, mentre el ministeri d’Agricultura té previst limitar la capacitat de les granges de bestiar boví a un màxim de 850 caps.

tracking