SEGRE

SECTORS RAMADERIA

Lleida perd més capacitat de sacrifici d'animals

Davant l'anunci del tancament de l'escorxador Sami de Vallfogona de Balaguer || Afecta uns 75 empleats directes i 40 d'indirectes

La capacitat de sacrifici de Lleida, molt inferior a la producció.

La capacitat de sacrifici de Lleida, molt inferior a la producció.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida té una capacitat de sacrifici d’animals molt inferior a la seua producció ramadera i ara perd un dels centres de matança arran de l’anunci de Sami de Vallfogona de Balaguer de la seua intenció de tancar instal·lacions. Segons van explicar fonts de Comissions Obreres, la mesura afecta de forma directa 75 empleats de l’escorxador i, com a mínim, una quarantena de treballadors de forma indirecta amb activitats lligades a aquesta empresa. La companyia al·ludeix a causes productives i organitzatives per anunciar el cessament de l’activitat de l’escorxador.

El grup gironí Cañigueral-Costa Brava Mediterranean Foods i el lleidatà Vall Companys van crear una societat que va formalitzar un compromís de compra de l’empresa Leridana de Piensos (Sami) l’octubre passat. Les fonts de Comissions van apuntar que la decisió sobre l’escorxador la van explicar als treballadors des de la firma de Girona. El sindicat considera que en l’operació de compravenda el gran interessos de Grupo Cañigueral-Costa Brava Mediterranean Foods era assumir les granges productores de porcí de Leridana de Piensos i que, en realitat, no estava interessada en l’escorxador, sinó en les explotacions integrades i en la capacitat d’engreix d’animals, tenint en compte que ja compta amb un escorxador d’alta capacitat i modern a Girona.

Tanmateix, CCOO va apuntar que la planta de sacrifici de la Noguera representava de l’ordre d’un miler de porcs sacrificats al dia, amb unes instal·lacions que necessiten una posada al dia. El sindicat va insistir que lluitaran per evitar el tancament i va apuntar que l’empresa va tancar el passat amb beneficis, per la qual cosa no està justificat que abaixi la persiana. La primera jornada de negociacions de l’expedient de regulació d’ocupació està prevista per al proper dia 11.

Entre els 75 treballadors de Sami hi ha dos tipus de perfils. D’una banda els empleats que porten tota la seua carrera professional a l’escorxador. De l’altra, joves, majoritàriament immigrants, amb set o vuit anys d’antiguitat.

Aquest tancament se suma a la crisi de Cricursa a la Noguera.

tracking