SEGRE

RAMADERIA ANÀLISI

La dieta del boví ofereix diferent qualitat de la carn, segons un estudi de la UdL

Un estudi de la UdL destaca les característiques de l'alimentat amb pastures || Sis mesos d'anàlisi a Cal Tomàs de la Pobla

Cal Tomàs és l’explotació on s’ha fet el treball.

Cal Tomàs és l’explotació on s’ha fet el treball.CAL TOMÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UdL ha fet un estudi sobre les característiques de la carn de vedells en funció de la seua alimentació que constata que la de caps de bestiar engreixats a base de pastures és més saludable que l’alimentats a base de pinsos. Els resultats es presentaran la setmana que ve a la Pobla de Segur, on s’ubica l’explotació Cal Tomàs, en s’ha fet l’anàlisi de camp, segons van explicar fonts de la mateixa granja. L’estudi l’ha elaborat el departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida, en la qual s’han comparat tres tipus d’engreix en vedells certificats ecològics: dieta a base de pinso, alimentació que combina pinso i farratge i nutrició a base d’unifeed i pastura.L’estudi constata que la carn d’animals engreixats a base de pastures és més saludable que l’ordi amb pinso.

Els caps de bestiar alimentats amb farratge tendeixen a tenir més contingut d’àcids grassos poliinsaturats, en especial del tipus omega3. D’aquesta forma la ràtio Omega 6 sobre Omega 3 presenta un valor inferior en les dietes farratgeres assolint valors més propers a l’òptim, va explicar ahir la font. Les dietes amb més proporció de farratge presenten valors més elevats d’àcid linoleic conjugat (CLA), associat a la protecció contra el càncer

L’estudi es presentarà la setmana que ve en una jornada que combinarà la gastronomia

Els resultats de l’estudi reflecteixen que els farratges resulten una alternativa ecològica i també viable per als petits productors.

Els farratges i pastures, tant pels seus costos com per la no-dependència dels grans mercats, dona una nova oportunitat als petits ramaders ecològics. Amb uns costos d’engreix assumibles i no dependents, la rendibilitat de les petites explotacions és possible i allibera els ramaders de la dependència de la gran indústria, explica Cal Tomàs. D’altra banda, aquestes conclusions es veuen avalades per l’augment del cost del cereal en els últims mesos i per la creixent demanda dels consumidors d’aliments més respectuosos amb el medi ambient, conclou.

tracking