SEGRE

ECONOMIA

El BOE publica aquest dissabte el reial decret que rebaixa el preu de la llum

El BOE publica aquest dissabte el reial decret que rebaixa el preu de la llum

El BOE publica aquest dissabte el reial decret que rebaixa el preu de la llumEFE/Juan Carlos Hidalgo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dissabte el reial decret que limita el preu del gas natural fet servir per a la generació elèctrica i que permetrà rebaixar el preu de la llum al mercat a l’engròs un 40 %, fins els 130 euros el megawatt hora (MWh).

El mecanisme, de caràcter temporal, començarà a aplicar-se a partir del mes de juny, una vegada rebi l’aprovació definitiva de la Comissió Europea i el sector elèctric s’adapti a la nova normativa, i estarà en vigor dotze mesos.

Segons la norma, durant els pròxims sis mesos el preu límit del gas natural que s’utilitza per a la generació d’electricitat serà de 40 euros/MWh, un import que s’incrementarà 5 euros cada mes fins a finalitzar amb un preu de 70 euros/MWh l’últim mes d’aplicació de la mesura, la qual cosa permetrà que el preu a l’engròs de la llum se situï entre 120 i 130 euros/MWh.

La mesura afectarà inicialment a prop del 37 % dels consumidors domèstics (els més de 10 milions del mercat regulat) i al 37 % dels industrials.

Des de la publicació en el BOE, l’Executiu ha habilitat un termini de dotze dies perquè el sector dugui a terme les actuacions necessàries, per la qual cosa en cap cas no començarà a funcionar abans de l’1 de juny.

tracking