SEGRE

Una firma sud-coreana de components de bateries obrirà una fàbrica a Mont-roig del Camp

Generarà 500 llocs de treball amb una inversió de 600 milions d’euros

La fàbrica que té l'empresa sud-coreana de bateries ILJIN a Malàisia, amb una estructura similar a la que tindrà a la ubicació de Mont-roig del Camp.

La fàbrica que té l'empresa sud-coreana de bateries ILJIN a Malàisia, amb una estructura similar a la que tindrà a la ubicació de Mont-roig del Camp.ILJIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa sud-coreana Iljin Materials invertirà 600 milions d’euros en la construcció a Mont-roig del Camp (Tarragona) d’una planta de producció de làmines de coure per a bateries de cotxes elèctrics i productes electrònics que generarà 500 llocs de treball i que preveu obrir el 2024. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dilluns la inversió després de reunir-se amb directius de la companyia a Seül (Corea del Sud), segons ha informat el departament d’Empresa en un comunicat. La fàbrica, de 30.000 metres cuadrats, serà la primera planta a Europa de la firma asiàtica, una de les més importants del món en aquest tipus de productes.

La inversió és la més elevada del sector industrial del tipus "greenfiled" (d’empreses sense presència prèvia al país) realitzada a Catalunya en els últims 20 anys, tal com destaca el departament que dirigeix Torrent. La fàbrica, que està previst que sigui operativa a partir de 2024, ocuparà una superfície de 30.000 metres cuadrats, sumant la planta, les àrees de magatzem i un edifici tècnic.

Fundada a Seül el 1968, la firma sud-coreana compta amb 1.100 treballadors a tot el món i dos plantes de producció, a Iksan (Corea del Sud) i a Malàisia. Entre els seus clients es troben companyies de primer nivell com LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen o Northvolt. L’empresa fabrica elecfoil, una làmina de coure patentada per la multinacional que és més fina que el cabell humà i que es considera un element bàsic per a les bateries de liti que utilitzen els cotxes elèctrics.

La Generalitat preveu que aquesta inversió tingui un efecte molt beneficiós al sector de l’automoció a Catalunya –en especial entre els proveïdors locals–, que passa moments crítics per la transició cap al cotxe elèctric i els problemes de subministraments. La consellería d’Empresa ha especificat que el projecte d’inversió ha estat gestionat l’últim any per l’agència per a la competitivitat de la Generalitat, ACCIÓ, juntament amb l’oficina de Seül, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Mont-roig. "És una notícia magnífica per al futur de la indústria de l’automoció a Catalunya", ha recalcat, després d’agrair a la companyia coreana la seua decisió d’invertir a Catalunya i la seua confiança en l’ecosistema productiu català," ha assenyalat Torrent.

Per la seua part, el conseller delegat d’Iljin, Jeon-Sik Yang, ha afirmat que han optat per construir la planta a Mont-roig pel clima, ja que la seua temperatura és "idònia" per a la producció de les seues làmines elèctriques, i per "el suport" rebut de la Generalitat i de l’Ajuntament i la seua aposta per la indústria de l’automòbil.

L’empresa també ha tingut en compte la situació estratègica de Catalunya, ja que "està ben comunicada amb Europa i el nord de l’Àfrica, amb bones connexions marítimes, aèries i ferroviàries que permetran subministrar a tots els nostres clients europeus". L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, s’ha congratulat de la inversió, que veu com "una gran oportunitat" per a aquest municipi, bolcat habitualment en el turisme i el sector serveis, que genera llocs de treball de temporada i de menor qualitat, i que ha rebut un cop important amb la covid-19. Corea del Sud és un dels països prioritaris en l’estratègia de la Generalitat de captació d’inversions estrangeres, ja que compta amb empreses rellevants en sectors d’interès per a Catalunya com l’automoció, la química, l’energia i les TIC.

tracking