SEGRE

LABORAL EMPRESES

Desacord per la pujada de salaris a Semillas Batlle

CCOO amenaça de convocar una vaga || La plantilla tem un trasllat de la producció a Osca, que l'empresa nega

A la planta de Bell-lloc treballen una setantena de persones.

A la planta de Bell-lloc treballen una setantena de persones.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa de Semillas Batlle sospesa convocar una vaga davant de la impossibilitat d’arribar a un acord per a la pujada dels sous per aquest any. Segons van explicar fonts de CCOO, després de diversos intents fallits d’arribar a un pacte per actualitzar les taules salarials, van acudir al Tribunal Laboral de Catalunya per sol·licitar una proposta mediadora, però aquesta també va ser rebutjada per l’empresa. Semillas Batlle, per la seua part, va dir que la resolució incloïa, a més d’un 2,5% de pujada salarial per a tot el personal, cosa que accepta, una clàusula de revisió de fins a un 1% sempre que l’ebitda (beneficis abans d’impostos i amortitzacions) superi el milió d’euros.

Aquesta última petició, van afirmar, és inassumible per a l’augment de massa salarial que suposaria. D’altra banda, CCOO també va denunciar que la plantilla, d’uns 70 treballadors, tem la possibilitat que es traslladi la producció de Bell-lloc a la planta que està construint a Torrent de Cinca una vegada estigui acabada. Això, asseguren, podria comportar el trasllat d’empleats, per a qui demanen una compensació, o, en el pitjor dels casos, acomiadaments.

No obstant, des de Semillas Batlle, que van explicar que la primera fase de la nova planta estarà a punt a la tardor, van afirmar que els seus plans de futur passen per mantenir al 100% la producció al Pla d’Urgell i, a tot estirar, en un futur traslladar diversos treballadors a Osca per guiar els nous que contractin.

tracking