SEGRE

La pròrroga del decret anticrisi s'allargarà fins al 31 de desembre

Sánchez té previst detallar el paquet de mesures aquest dissabte, després del Consell de Ministres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, celebrada els 23 i 24 de juny a Brussel·les.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, celebrada els 23 i 24 de juny a Brussel·les.Albert Canadet / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que la pròrroga del decret de mesures anticrisi que prepara l'executiu s'allargarà fins al 31 de desembre d'aquest 2022. Així ho ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa a Brussel·les posterior a la celebració del Consell Europeu, que durant aquests dos últims dies ha reunit els líders de la Unió Europea.

El nou decret inclourà mesures com una nova rebaixa de l'IVA de la llum –del 10% al 5%-, tot i que Sánchez no ha donat més detalls. "Sabem molt bé per a qui governem [...] i volem protegir als més vulnerables", s'ha limitat a indicar el president. El conjunt de mesures es donaran a conèixer aquest dissabte, després d'una reunió extraordinària del Consell de Ministres.

Durant la roda de premsa, Sánchez tan sols ha especificat que la pròrroga del decret plantejarà "rebaixes fiscals selectives" i que, a banda de les ajudes a les famílies, també afavorirà sectors com el transport o aquells considerats "activitats primàries".

A banda de l'anunci de la pròrroga, el president del govern espanyol també ha subratllat la necessitat de "revisar i reformar" el funcionament del mercat elèctric a Europa i la importància de desvincular el preu del gas de la factura de la llum. Alhora, el dirigent socialista ha insistit en la idea d'imposar un topall al preu del gas a nivell europeu, en línia amb les declaracions que va fer el dijous a l'entrada del Consell.

Reforma del CGPJ

Més enllà de mencionar els punts més rellevants en matèria energètica, Sánchez també ha aprofitat la roda de premsa per fer esment a la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), una proposta impulsada pel PSOE però que, a hores d'ara, no compta amb el suport del PP.

En aquest sentit, el líder socialista ha volgut llençar un missatge al president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, perquè "recapaciti" i desbloquegi el procediment. "En cinc segons ho podria resoldre", ha remarcat, tot acusant el PP de ser els principals responsables que la renovació d'aquest òrgan judicial porti 36 mesos aturada.

tracking