SEGRE

ECONOMIA

El Lleida Basquet surt de la llista de morosos mentre hi segueix el Lleida Esportiu, al costat de Mario Conde o Samuel Eto'o

Luis Medina i José María Aristrain entren en la llista de morosos i surten Ancelotti, Twitter i Nozar

Una vista del Camp d'Esports

Una vista del Camp d'EsportsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissionista Luis Medina, investigat per suposada estafa a l’Ajuntament de Madrid en la compra de màscares durant la pandèmia, i l’empresari basc José María Aristrain han entrat en la llista de contribuents que deuen a Hisenda més de 600.000 euros, mentre que l’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, Twitter i la immobiliària Nozar desapareixen d’ella. Així, entre aquestes noves personalitats que entren en la llista, Luis Medina Abascal acumula un deute amb el fisc de 653.000 euros, mentre que el deute de l’empresari siderúrgic basc, José María Aristrain, ascendeix a 1,26 milions d’euros.

Per contra, desapareixen de la llista l’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, que acumulava a l’anterior publicació un deute d’1,4 milions d’euros, la immobiliària Nozar, que devia 214,88 milions d’euros, o Twitter, l’endeutament del qual va arribar als 800.000 euros. També surten de la llista l’Ajuntament de San Fernando o Lleida Basquet.

També romanen en la llista 'vells coneguts’ d’Hisenda, com Agapito García Sánchez, que és un dels contribuents que més deu al fisc, amb un deute que supera lleugerament els 15 milions d’euros; si bé des de fa un temps ja no es tracta de la persona física més morosa. En aquesta llista els màxims deutors amb el fisc són els germans Ramón i Agustín Olivares Garrigos, que en deuen cada un la mateixa xifra, 36,8 milions.

Així mateix, figuren Teresa Maldonado Taillefer i el seu marit, Jesús Ruiz Casado, propietaris de la promotora immobiliària Aifos, que deuen a Hisenda 15,66 milions d’euros i 15,56 milions d’euros, respectivament, en línia amb l’any previ. El cuiner Sergi Arola (985.156 euros), l’exfutbolista Samuel Eto'o (981.598 euros), l’escriptor Ildefonso Falcones, amb 1,7 milions, l’exsoci d’Iñaki Urdangarín, Diego Torres (956.019 euros), o l’actriu María Paz Campos, coneguda com a Paz Vega, que deu a Hisenda més de 3 milions d’euros, també repeteixen en la llista.

CÈSAR VIDAL, DANI ALVES I JOSÉ LUIS MORENO

L’expresident de l’FMI i exministre de Economía Rodrigo Rato figura, així mateix, al llistat amb un deute d’1,39 milions d’euros, així com l’expresident de Banesto Mario Conde (7,8 milions), l’escriptor César Vidal (2,6 milions), el futbolista Dani Alves (2,08 milions) o la comunicadora Patricia Conde (1,04 milions). L’empresari de l’espectacle José Luis Moreno també roman en la llista de morosos però a través del deute que mantenen les seues empreses Kulteperalia, que deu 950.530 euros, i Alba Adriática, amb 1,8 milions d’euros.

REYAL URBIS REPETEIX COM L’EMPRESA MÉS MOROSA

Quant a les empreses, una vegada més Reyal Urbis repeteix com la companyia que més diners deuen Hisenda, amb 310 milions d’euros, que supera amb escreix a empreses com Marillion, amb 123,5 milions o Vittone 1842, amb 111 milions. Entre les empreses que entren en la llista, destaca Palemad Reciclatge, amb un deute de 127,6 milions. Així mateix, l’empresa Tesedul SA, utilitzada per l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, per recórrer a l’amnistia fiscal continua apareixent en la llista amb un deute d’1,3 milions, quantia similar a la recollida a l’anterior llistat.

CLUBS ESPORTIUS

En la llista també figuren clubs esportius que tenen deutes amb Hisenda com pot ser el Lleida Esportiu Terraferma Club Futbol, amb un deute d’1,69 milions d’euros; el Real Múrcia CF, amb 10,1 milions; l’Hèrcules, amb 2,39 milions; i el Xerez Club Deportivo, que deu 8,7 milions d’euros. Destaca també Esquerra Unida de la Comunitat de Madrid, que eleva encara més el seu deute, amb 939.637 euros.

El llistat de morosos d’Hisenda s’abandona en els casos en els quals els deutors redueixen el seu deute per sota dels 600.000 euros, encara que s’aproximi a aquesta xifra, o per altres supòsits com cancel·lacions pel cobrament o per prescripció o per insolvència definitiva, entre altres, sense perjudici que puguin tornar a aparèixer a posteriori.

En aquesta novena llista de morosos de l’Agència Tributària, s’inclou un total de 7.037 deutors amb Hisenda de més de 600.000 euros a tancament de 2021, la qual cosa suposa un 3,3% menys respecte a la passada llesta publicada al desembre.

Segons les dades facilitades aquest dijous per l’Agència Tributària, l’import global de deutes recollit al nou llistat assoleix els 17.710 milions d’euros, un 2,9% menys, encara que restant duplicitats --ja que existeixen imports que corresponen a deutors principals i els seus responsables solidaris--, l’import seria de 14.567 milions d’euros i per tant, a prop d’un 4,2% inferior.

tracking