SEGRE

EMPRESES RESULTATS

Sorigué va facturar l'any passat 655 milions d'euros, un 7% més

Incrementa la plantilla en cinc-centes persones, i arriba fins als 4.500 treballadors || El benefici del grup empresarial va ascendir fins als 17,2 milions d'euros

El grup va iniciar el 2021 la construcció i explotació de l’EDAR d’Artesa i Puigverd per a l’ACA.

El grup va iniciar el 2021 la construcció i explotació de l’EDAR d’Artesa i Puigverd per a l’ACA.SORIGUÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup empresarial lleidatà Sorigué, referent en sectors com el de serveis, la construcció i el cicle de l’aigua, va tancar l’exercici econòmic del 2021 amb una facturació de 655,3 milions d’euros i un ebitda, és a dir uns guanys abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions, de 34,8 milions, xifra que representa un increment del 7% i del 19,2%, respectivament, en relació amb l’exercici anterior. La cartera de negoci, per la seua part, va augmentar fins als 1.347 milions d’euros i el seu benefici abans d’impostos va ascendir a 17,2 milions. Els fons propis del grup representen el 40% del balanç el 2021.

A més de créixer en resultats econòmics, Sorigué ho va fer també en capital humà. La plantilla va augmentar en 500 persones, de manera que va passar de 4.000 a 4.500, dels quals el 80 per cent són treballadors indefinits. El grup manté activitat pràcticament a tot l’Estat amb seus a Lleida, Barcelona i Madrid, així com delegacions i centres de producció distribuïts per diferents ciutats com Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Palma de Mallorca, Saragossa, Osca, València, Granada i Sevilla.Segons Luis Villena, conseller delegat del grup, “aquesta evolució permet a l’empresa mantenir una situació financera sòlida, un creixement empresarial competitiu i reinvertir amb un enfocament sostenible.

L’objectiu és consolidar el nostre model de negoci i aportar valor en totes les nostres activitats, especialment en serveis urbans, eficiència energètica, gestió de residus i infraestructura verda”, va assenyalar ahir.Durant els últims quatre anys, Sorigué ha invertit 4,2 milions d’euros en investigació, especialment en projectes vinculats a l’economia circular. El grup ha realitzat més de cent projectes d’innovació en àmbits com el cicle de l’aigua, l’avaluació de residus, la reutilització de materials constructius i la gestió eficient d’asfalts, entre d’altres.El mes de març del 2021, el grup empresarial va iniciar la construcció i explotació de l’EDAR d’Artesa de Lleida i de Puigverd de Lleida per a l’ACA, amb una inversió de tres milions d’euros.

Reinvertirà 190 milions en els pròxim cinc anys en sostenibilitat

El grup lleidatà Sorigué reinvertirà durant els pròxims cinc anys 190 milions d’euros en projectes sostenibles. Entre aquests, s’inclou una renovació de les instal·lacions a l’Hospitalet de Llobregat i a transformar la maquinària i vehicles en una flota eco que s’alimentarà principalment de la seua instal·lació d’autoconsum. També pretén continuar invertint en la seua àrea d’Energia a través de l’adquisició d’una nova empresa prevista per aquest estiu i estudiant l’adquisició d’una tercera per al 2023. El 2021 Sorigué ja va adquirir l’empresa Ecotelia, enginyeria especialitzada en energies renovables de La Rioja.

Així mateix mantindrà l’estratègia de donar suport a companyies de creixement tecnològic vinculades a la descarbonització i el canvi climàtic, tant des del punt de vista de la coinversió com en el suport en el desenvolupament dels seus models de negoci.

tracking