SEGRE

CARBURANTS MERCAT

El carburant, més “barat” que abans del descompte de 20 cèntims

Els conductors paguen menys que l'1 d'abril per omplir el dipòsit || Però, malgrat tot, la gasolina és un 13,1% més cara que fa un any i el gasoil, un 26,8 per cent

L’empleada d’una estació de servei omple el dipòsit del vehicle d’un client.

L’empleada d’una estació de servei omple el dipòsit del vehicle d’un client.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La botella mig plena o mig buida. Així es pot analitzar l’evolució dels preus dels carburants. En aquests moments, els conductors paguen menys per omplir el dipòsit que quan va entrar en vigor el descompte obligatori de 20 cèntims per litre, l’1 d’abril. És una bona notícia tenint en compte que som a les portes d’un pont i en ple agost, el mes de vacances per excel·lència. Però si es mira les dades de fa un any, la gasolina és un 13,2% més cara i el gasoil, un 26,8%. La gasolina i el gasoil han caigut més d’un 2 per cent durant l’última setmana, fins a registrar preus mitjans d’1,66 i 1,654 euros el litre, respectivament, una vegada aplicat el descompte obligatori de 20 cèntims fixat pel Govern central, segons el Butlletí Petroler de la Unió Europea, d’acord amb informació recollida en tot l’Estat entre el 2 i el 8 d’agost.

Per la seua banda, les dades del ministeri d’Indústria situaven ahir el preu de la gasolina a Lleida entre els 1,592 i els 2,029 euros el litre, segons es proveeixi a l’estació més barata o bé a la més cara. En aquests moments, només n’hi ha dos que superen el llindar dels dos euros. En el cas del gasoil, el litre oscil·la a la província entre els 1,634 i els 1,995 euros. Amb el descompte, els preus a Espanya dels carburants són inferiors a la mitjana europea.

La tarifa lliure del gas pot ser un 291% més cara

El preu del kilowatt hora (kWh) de gas natural amb les ofertes del mercat lliure s’encareix entre un 95% i un 291% davant la regulada Tarifa d’Últim Recurs (TUR), establerta pel Govern espanyol, segons Facua-Consumidors en Acció. Així ho revela l’anàlisi que recull les ofertes d’Endesa, Naturgy, Iberdrola, Repsol, CHC Energía i TotalEnergies, analitzades el 8 d’agost, i les compara amb les TUR vigents des de l’1 de juliol.Per la seua banda, el preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada pujarà avui un 9,04 per cent respecte a ahir, fins als 301,31 euros per megawatt hora, segons l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia.

tracking