SEGRE

CONSUM RÀNQUING

Mercadona, Carrefour, Consum, Dia, Bonpreu i BonÀrea... Quin és el súper més barat de Lleida?

Segons l'OCU, que la situa com la capital catalana més econòmica per fer la compra || Els lleidatans poden estalviar fins a un 16 per cent en la cistella en funció de l'establiment

Els consumidors cada vegada comparen més els preus entre supermercats per fer la compra.

Els consumidors cada vegada comparen més els preus entre supermercats per fer la compra.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fer la compra s’ha convertit en un maldecap a causa d’uns alts preus que porten els consumidors a pensar més en la butxaca. Mercadona, Carrefour, Consum, Dia, Bonpreu i BonÀrea són els supermercats més econòmics per fer la compra a la ciutat de Lleida, segons el macroestudi anual sobre la cistella de la compra que l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) elabora de manera anual. L’informe elaborat a tot l’Estat adverteix que es pot estalviar de mitjana uns 994 euros a l’any si es tria els punts de venda amb els preus més baixos.

L’organisme basa el seu estudi puntuant diferents variables, com els productes de marca o frescos en diferents supermercats. Atorga cent punts al més econòmic i a partir d’allà va incrementant el número. Lleida, amb 122 punts, té la cistella de la compra un 22% més cara de mitjana que la ciutat més barata, Vigo, que lidera el rànquing gràcies a l’hipermercat Alcampo de Coia, que registra els preus més econòmics a nivell estatal.

Amb tot, és la capital catalana més barata. La diferència de preus amb Girona és d’un 23%, igual que a Tarragona, i davant del 24% de Barcelona. Això explicant que Catalunya és dels territoris més cars per fer la compra, segons l’OCU.A Lleida, el cost entre comprar en una superfície o una altra podria suposar al consumidor un estalvi de fins al 16 per cent.

Aquest percentatge, no obstant, és dels més baixos de l’Estat espanyol, el rànquing del qual lidera Madrid, on triar un o un altre establiment podria suposar un sobrecost en la cistella de la compra de fins al 70 per cent.

Comprar en una superfície o una altra pot comportar un estalvi mitjà de fins a 994 euros anuals

El Mercadona situat al carrer Miguel Batllori és, segons l’OCU, l’establiment més econòmic de Lleida, en especial en el que l’estudi anomena “cistella OCU”, una mitjana de preus de productes bàsics triats per l’organització de consumidors. Obté 115 punts, mentre que els supermercats que tanquen el rànquing són Condislife i Plus Fresc amb 128 i 130 punts, respectivament. Darrere de Mercadona com a més econòmics se situen Carrefour (116 punts), Consum (118), Dia (120), Bonpreu (124) i Súper Bonàrea (116).

Tanmateix, l’ensenya amb seu a Guissona és la més econòmica de la ciutat, amb 109 punts, en el cas de la cistella de la compra de marca. Al darrere es col·loquen Esclat, Caprabo, Sunka, Condislife i Plus Fresc a la capital del Segrià.

Totes les cadenes han incrementat els seus preus per sobre de l’IPC

Els preus en els productes d’alimentació han registrat una pujada històrica al disparar-se un 15,2%, segons l’informe de l’OCU sobre el cost de la cistella de la compra, que ha detectat la major alça de preus de l’alimentació en 34 anys. L’estudi constata que totes les cadenes de supermercats sense excepció a l’Estat han apujat preus per sobre de l’IPC. Segons l’organització, el més rellevant és que “n’hi ha moltes que tenen una pujada molt semblant, entre l’11% i el 15% i després d’altres els han apujat més”. D’aquesta forma, els establiments de Dia són els que més han incrementat els seus preus, entre un 15 i un 17%, així com Mercadona, que ha elevat els seus un 16,2%. Entre els productes amb un increment més significatiu es troben l’oli de gira-sol (+118%), les magdalenes i la margarina (+75%) i els plàtans, pasta, oli d’oliva i farina amb pujades del cinquanta per cent o superiors.

tracking