SEGRE

Adverteixen que hi ha elèctriques que modifiquen "fraudulentament" contractes per aplicar el topall al gas

Comptadors de la llum.

Comptadors de la llum.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidores en Acción ha advertit que hi ha companyies elèctriques que "modifiquen fraudulentament" els contractes per començar a aplicar el topall el gas. En un comunicat, l’associació, que no va precisar el nom de cap empresa, va assenyalar que les companyies no poden modificar els contractes de mercat lliure firmats abans del 26 d’abril de 2022 per aplicar el topall al gas que va entrar en vigor el passat 15 de juny. Així, va subratllar que "entre les argúcies" que utilitzen, els canvien el preu del kilowatt hora (kWh), simulant que va ser el mateix afectat qui ha demanat un canvi de tarifa, el que provocaria que es considerés un contracte nou i així podrien aplicar el mecanisme de compensació.

Facua també ha detectat casos en els quals s’utilitza com a pretext un canvi en la potència contractada per l’usuari per començar a aplicar-li el topall al gas, malgrat que això no es considera un nou contracte o una renovació del mateix.

En aquest sentit, l’associació destaca que la normativa estableix meridianament que aquest topall al gas només pot aplicar-se a aquells contractes de mercat lliure que es van firmar a partir del 26 d’abril de 2022 i a tots els de la tarifa regulada –el denominat Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC)–, en aquest cas sense importar la data d’alta.

Per tant, les companyies han d’esperar fins la renovació del contracte per incloure aquest mecanisme de compensació en les contractacions de mercat lliure realitzades abans de l’esmentada data.

Facua va advertir que aquells usuaris als quals se’ls hagi aplicat el mecanisme de compensació del topall al gas sense que es presentin les circumstàncies per a això "poden reclamar a la seua companyia elèctrica la devolució íntegra de totes les quantitats que hagin hagut d’abonar a les seues factures com a conseqüència d’aquesta mesura". L’associació afirma que ha traslladat "en diverses ocasions" al Govern espanyol la necessitat que existeixi una total transparència als rebuts de l’electricitat sobre el topall al gas, de manera que els usuaris puguin conèixer clarament el preu que paguen per la llum.

tracking