SEGRE

Més de 200 empreses i inversors es reuneixen a Barcelona interessats per les oportunitats que ofereix Lleida

Una de les taules rodones de la jornada.

Més de 200 empreses i inversors es reuneixen a Barcelona interessats per les oportunitats que ofereix LleidaDiputació de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Llotja de Mar de Barcelona ha acollit aquest dimecres a la tarda la jornada ‘Lleida. Terra d’Oportunitats’, una trobada que ha comptat amb 270 assistents, entre els quals més de 200 empresaris i inversors catalans, a més de representants institucionals, i que ha servit per exposar al món empresarial català les oportunitats que ofereix el territori de Lleida. En aquesta trobada, a la qual s’han sumat representants del món social i empresarial lleidatà que han volgut donar suport a la iniciativa, hi han participat tots aquells agents que poden tenir un paper clau en l’establiment de projectes d’inversió a la demarcació de Lleida, així com casos d’èxit d’empreses que han crescut al territori i són referents, i d’altres que s’han establert aprofitant les fortaleses existents.

La jornada ha estat impulsada per les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida. Sis institucions alineades amb un objectiu comú: posar en relleu els grandíssims avantatges que les empreses i els inversors catalans i d’arreu tenen amb el territori de Lleida.

“Un dels principals avantatges competitius és la situació geoestratègica immillorable amb la qual compten, situada en el corredor de l’Ebre i molt propera al País Basc i Cantàbria, a través del corredor viari Cantàbric-Mediterrani. I per descomptat, el mercat del centre de la península ibèrica, mitjançant l’AP-2 i el tren d’alta velocitat. Així mateix, Lleida també és la porta d’entrada per aquelles empreses que volen accedir al mercat de Catalunya i al sud de França”, ha apuntat Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.

Per la seva part, Carles Giribet, president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, ha reclamat més inversions al territori, alhora que ha exposat l’impacte que poden crear aquestes inversions posant com a exemple el Canal Segarra-Garrigues: “Gràcies a aquesta inversió hem multiplicat per sis la productivitat de la terra de regadiu respecte al secà; hem generat una ocupació de 22.500 persones; i hem aconseguit un PIB de 600 milions d’euros en un escenari de regadiu total”. En aquest sentit, Giribet ha afegit: “Per tant, podem dir que la inversió a Lleida és rentable”.

Bernat Solé, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, ha destacat l’extens territori de polígons industrials: “Actualment, comptem amb 106 polígons d’activitat econòmica, amb una superfície de 1.755 hectàrees. De característiques diferents per adaptar-se a les necessitats que puguin arribar i distribuïts per tota la vegueria; amb grans eixos econòmics com el mateix futur polígon de Torreblanca-Quatre Pilans o el mateix cordó industrial, paral·lel a l’A-2, que uneix Lleida i l’àrea metropolitana de Barcelona amb menys de dues hores i que compta amb peces de sòl industrial de 100 hectàrees en una sola unitat, a punt per a ser desenvolupades”.

En aquesta mateixa línia, Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ha explicat que “una de les dues grans potes sobre les quals pivota l’objectiu que Lleida sigui la capital agrobiotech del sud d’Europa és el nou polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, que representa un nou model de sectors d'activitat econòmica, integrat paisatgísticament, energèticament sostenible i amb intermodalitat ferroviària, un aspecte clau per a potenciar la descarbonització de l'economia”.

Finalment, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, ha destacat que “Lleida és terra d’oportunitats. Però no perquè siguem una terra erma i verge, sinó perquè la nostra història ens avala com a garantia d’entorn econòmic sostenible, de qualitat i íntimament lligat a les nostres fortaleses, que són les que estem identificant en els darrers anys com a base per a una nova economia, la bioeconomia”.

La jornada ‘Lleida. Terra d’Oportunitats’ ha comptat amb dues taules rodones formades, per una banda, per representants d’empreses que s'han establert al territori aprofitant les fortaleses existents i, d’una altra, de representants d’empreses lleidatanes que han esdevingut casos d'èxit i que hi han acabat sent referents. Han pres part de la primera taula, introduïda pel rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, Elisabeth Alier, presidenta de la paperera Alier; i Xavi Solé, CEO d'Equiptank, SL.

La segona taula ha comptat amb Ramon Roca, president de Ros Roca; Josep Pont, CEO de Pont Family Holding (Grup Borges); Núria Cervós, consellera delegada de Grup Cervós i presidenta del Gremi de Constructors de Lleida; Sisco Sapena, conseller delegat de Lleida.net, i Teresa Vallès, CEO de Pastoret de la Segarra.

tracking