SEGRE

Perdonen un deute de més de 47.000 euros a un hoteler del Pla d'Urgell que va tancar el negoci per la pandèmia

El jutjat mercantil de Lleida ha aplicat la Llei de Segona Oportunitat i també ha aprovat un pla de pagament perquè pugui fer front als deutes amb Hisenda i la Seguretat Social

Imatge dels jutjats del Canyeret.

Imatge dels jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de Primera Instància número 6 de Lleida ha perdonat un deute de 47.513 euros que havia contret un hoteler del Pla d’Urgell arran del tancament d’un negoci de restauració del qual era soci juntament amb un familiar per la pandèmia del Covid-19, en aplicar la Llei de Segona Oportunitat.

A més, el magistrat també li perdona la meitat del deute públic i ha aprovat un pla de pagament dels deutes que l’home, representat pel despatx Bergadà Asociados, havia contret amb l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) i la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), que ascendia a 4.950,83 euros i que farà front abonant 75 euros mensualment durant els pròxims cinc anys, segons ha explicat aquest dimecres el despatx d’advocats.

En aquest sentit, després d’iniciar-se el procés concursal, el passat 21 d’abril l’advocada de l’Estat, en representació de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, va demanar l’"exclusió dels crèdits de dret públic", oposant-se així al Benefici d’exoneració de passiu insatisfet que havien sol·licitat la lletrada de Bergadà Asociados. Malgrat això, el titular del jutjat de Primera Instància número 6 de Lleida, en una sentència del 30 de maig, va desestimar la demanda presentada per l’AEAT i la TGSS en assenyalar que en la Llei Concursal "no són inclosos els deutes públics, pel mer fet del seu origen. Això significa que l’Estat no pot incloure en la seua nova norma una excepció contrària al dret de la Unió".

Finalment, en una interlocutòria amb data el passat 28 de setembre, el magistrat donava per conclòs el procés concursal de l’hoteler lleidatà, arxivava les actuacions, concedia el benefici de l’exoneració del passiu insatisfet amb caràcter provisional i aprovava el pla de pagaments en els termes de la proposta que va ser presentada el 19 d’abril, "sense que en cap cas el període de compliment pugui ser superior a cinc anys". D’aquesta manera, l’hoteler assumeix l’import de 75 euros mensuals a repartir entre l’AEAT i la TGSS. "Una vegada finalitzat el termini establert de cinc anys, el nostre client procedirà a sol·licitar el benefici d’exoneració definitiu del passiu insatisfet", assenyalen des de Bergadà Asociados. De la mateixa manera, afegeixen que "estava en una situació límit, ja que també ha de fer front a ajuts familiars, però gràcies a la Llei de Segona Oportunitat i al pla de pagament aprovat pot tornar a respirar i ser més optimista de cara al futur".

tracking