SEGRE

CRISI ECONÒMICA

L'FMI i el Banc Mundial alerten del creixent risc de recessió

Davant la desacceleració del creixement a l'eurozona, la Xina i els EUA

Ben S. Bernanke.

Ben S. Bernanke.FUNDACIÓN BBVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant el Fons Monetari Internacional (FMI) com el Banc Mundial van coincidir ahir a assenyalar el creixent risc de recessió al món com a conseqüència de l’impacte de les actuals turbulències i l’enduriment de les condicions de finançament per les pujades de tipus per domar l’elevada inflació. “Hi ha un risc real de recessió l’any entrant”, va advertir el nord-americà David Malpass, president del Banc Mundial, durant una xarrada amb la directora gerent de l’FMI, la búlgara Kristalina Georgieva, que es va mostrar d’acord en l’increment del risc de recessió. “Estic d’acord amb el fet que el risc de recessió ha augmentat”, va apuntar.

En aquest sentit, Georgieva va advertir que al voltant d’una tercera part de l’economia mundial patirà dos trimestres consecutius de contracció, la qual cosa es defineix com a recessió tècnica.D’aquesta manera, les previsions de l’FMI apunten que la pèrdua de producció de l’economia mundial fins al 2026 arribarà als 4 bilions de dòlars (4 bilions d’euros), una xifra equivalent al PIB d’Alemanya. En aquest sentit, Georgieva va assenyalar que la desacceleració que s’observa alhora en les economies clau del món: l’eurozona, Xina i EUA.

Nobel per a l’anàlisi de les crisis financeres

Els economistes nord-american Ben S. Bernanke, Douglas W. Diamond i Philip H. Dybvig han estat guardonats amb el Premi de Ciències Econòmiques del Banc de Suècia en memòria d’Alfred Nobel, conegut popularment com a Nobel d’Economia, per les seues investigacions sobre “els bancs i les crisis financeres”, va informar la Reial Acadèmia de les Ciències sueca.Bernanke, que va presidir la Reserva Federal dels EUA entre el 2006 i el 2014, i va liderar la resposta monetària de la primera economia mundial a la crisi financera que va desencadenar la gran recessió el 2008, després del col·lapse de Lehman Brothers, és famós per la seua anàlisi de la Gran Depressió de la dècada dels anys trenta, la pitjor crisi econòmica de la història moderna.

Per la seua part, Diamond i Dybvig mostren com els bancs ofereixen una solució òptima al conflicte que representa el desig dels estalviadors d’accedir als seus diners immediatament en cas de necessitat i l’exigència d’empreses i propietaris d’habitatges de no ser obligats a pagar els préstecs abans de temps.Els guanyadors d’aquesta edició assistiran al desembre a la cerimònia de lliurament de premis, que se celebrarà a Estocolm.

Ben S. Bernanke.

Ben S. Bernanke.FUNDACIÓN BBVA

Ben S. Bernanke.

Ben S. Bernanke.FUNDACIÓN BBVA

tracking