SEGRE

MACROECONOMIA PREVISIONS

L'FMI retalla a l'1,2% el creixement d'Espanya per al 2023

Kristalina Georgieva.

Kristalina Georgieva.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat de forma generalitzada les seues previsions de creixement del producte interior brut (PIB), cosa que en el cas d’Espanya s’ha traduït en una retallada de vuit dècimes per al 2023, fins a l’1,2%. Respecte a aquest any, l’organisme amb seu a Washington ha ajustat les últimes previsions, publicades al juny, afirmant que l’economia espanyola creixerà un 4,3%. Malgrat aquest voluminós ajustament per al 2023, Espanya es manté al capdavant de les grans economies de l’eurozona.

Els pitjors pronòstics són per a Alemanya i Itàlia, ja que l’FMI preveu que entrin en recessió l’any vinent. La primera es contraurà un 0,3% l’any, la qual cosa representa una retallada d’1,1 punts en les seues previsions de creixement respecte als últims pronòstics de l’FMI. La segona es contraurà un 0,2%, la qual cosa implica una retallada de nou dècimes.

Per la seua part, França registrarà una expansió del 0,7% l’any que ve, tres dècimes menys.La resta del quadre macroeconòmic que ha estimat l’FMI només té comparació amb les previsions de fa sis mesos, ja que les de fa tres únicament incloïen el PIB. Així, l’organisme considera que la inflació mitjana d’Espanya el 2022 serà del 8,8%, davant del 5,3 per cent que esperava a l’abril. Per a 2023, se situarà en el 4,9%, en comparació amb l’1,3% que va projectar fa mig any.Malgrat el menor creixement i l’elevat nivell de preus, el mercat laboral mostra signes de millora de forma continuada a Espanya.

El Fons espera que l’atur tanqui aquest any en el 12,7 per cent, set dècimes menys que la previsió de l’abril, mentre que el 2023 assolirà el 12,3 per cent, vuit dècimes menys.

tracking