SEGRE

CRISI ECONÒMICA

Alemanya es prepara per encarar una recessió el 2023

Per la guerra a Ucraïna i la crisi energètica || Scholz assegura que mantindrà, malgrat tot, el seu suport a famílies i empreses

El ministre alemany d’Economia i vicecanceller, Robert Habeck.

El ministre alemany d’Economia i vicecanceller, Robert Habeck.EFE/EPA/HANNIBAL HANSCHKE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya, principal motor econòmic de la UE, entrarà en recessió econòmica el 2023, quan el seu producte interior brut (PIB) caurà un 0,4%, segons les projeccions del Govern presentades ahir pel ministre d’Economia i vicecanceller, Robert Habeck. La revisió dels pronòstics es deu en bona mesura a les repercussions econòmiques de la guerra a Ucraïna i, especialment, a la interrupció dels subministraments de gas russos. La nova predicció és una revisió clarament a la baixa del pronòstic de primavera, que estimava un creixement del 2,5%, i coincideix amb les estimacions dels principals instituts d’estudis econòmics.

Amb tot, el canceller alemany, Olaf Scholz, es va mostrar decidit a mantenir els seus plans de suport a famílies i empreses per pal·liar els efectes de la crisi energètica, malgrat els pronòstics que el país entrarà en recessió el 2023.“Mantenim tots els nostres objectius, ho dic explícitament”, va afirmar en aquest sentit el canceller, al presentar el seu pla per a la construcció de 400.000 habitatges a l’any durant la present legislatura, dins del pacte de coalició subscrits entre socialdemòcrates, verds i liberals.Habeck va ressaltar que Alemanya està en camí d’alliberar-se de la dependència de les importacions d’energia russa, una situació a la qual s’havia arribat els últims anys. Tanmateix, va agregar el ministre, es requereix “tota la força financera de l’Estat per conservar la substància de la nostra economia i els nostres llocs de treball”. Per aquest motiu, va recordar Habeck, el Govern ha establert un paraigua de protecció de 200.000 milions d’euros que haurà de funcionar fins al 2024.

Per la seua part, el Fons Monetari Internacional va rebaixar ahir en quatre dècimes la seua previsió de dèficit públic per a Espanya, fins al 4,9% del Producte Interior Brut (PIB) el 2022, i seguirà per sobre del 4% almenys durant els propers cinc anys, mentre que va pronosticar que el deute públic encara continuarà rondant el 110% del PIB el 2027.

tracking