SEGRE

FÒRUMS INFLACIÓ

Planas confia que la contenció de preus “es reflecteixi en el sector”

Reflexions del ministre d'Agricultura durant el X Foro Somos Litera a Binèfar || Zapatero: “No crec en la desglobalització. Seria un pas enrere en la història”

L’alcalde de Binèfar, Alfonso Adán, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, i Josep Antoni Duran i Lleida.

L’alcalde de Binèfar, Alfonso Adán, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, i Josep Antoni Duran i Lleida.VERÓNICA LACASA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, va confiar ahir que la contenció de preus que s’ha donat a Espanya durant les últimes setmanes “acabi reflectint-se també en el sector alimentari”. Planas es va pronunciar així en declaracions, abans de clausurar a Binèfar el X Foro Somos Litera. Segons va exposar el ministre, si durant la pandèmia de la Covid-19 “vam aconseguir vèncer la corba dels contagis”, “ara vencerem la corba de la inflació perquè estem davant de situacions que ens venen de l’exterior, però davant les quals s’ha de tenir una resposta de protecció”.

Planas va apuntar a més que hi ha hagut una estabilització i fins i tot un lleuger descens durant els dos últims mesos del preu de les matèries primeres i oleaginoses, com blat, panís i colza, vinculades als pinsos i a l’alimentació animal “que és tan important a Espanya i, particularment, a Aragó”.El ministre d’Agricultura va esmentar també altres reptes del sector, com la rendibilitat “per aconseguir la sostenibilitat de la producció agroalimentària al nostre país, que és tremendament important”, un “pilar estratègic”, ja que, en aquests moments, a Espanya, “venem més a l’exterior del que consumim en aliments i begudes”.Durant aquest X Fòrum, sota el títol Nova geopolítica després de la pandèmia i la guerra: reforç de l’autonomia productiva, el secretari general per al Repte Demogràfic del ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, l’aranès Paco Boya, va dir que “el problema de la despoblació afecta substancialment la qualitat democràtica”. En aquesta jornada també va intervenir l’expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que va apel·lar a la cooperació internacional per afrontar els envits de la crisi que està generant la guerra d’Ucraïna. En una conversa amb Josep Antoni Duran i Lleida, el polític català natural d’Alcampell, l’expresident socialista va dir que no creu en la desglobalització perquè “seria un pas enrere en la història”.

Així mateix, va trobar a faltar una actitud més activa de la societat per protestar i parar aquesta guerra com sí que n’hi va haver amb la invasió de l’Iraq.

tracking