SEGRE

EMPRESES ANÀLISIS

Els amos de Vall Companys entren a la llista Forbes dels més rics

Els germans Vall se situen al lloc 72 de l'Estat amb una fortuna estimada de 375 milions || Amancio Ortega l'encapçala i Isak Andic és el primer català

El lleidatà Grup Vall Companys està compost per més d’un centenar d’empreses.

El lleidatà Grup Vall Companys està compost per més d’un centenar d’empreses.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris del grup Vall Companys han entrat al selecte grup de les principals fortunes de l’Estat segons el prestigiós rànquing elaborat per Forbes. En concret, se situen al lloc 72 d’una llista que torna a estar encapçalada pel màxim accionista d’Inditex, Amancio Ortega, i en la qual el primer català és Isak Andic Ermay, de la tèxtil Mango. Cau de la llista l’empresari de la construcció José Llorens, natural de Sedó, i que l’any passat apareixia al lloc número 41 amb una fortuna estimada de cinc-cents milions d’euros.

Els tres germans Vall controlen a parts iguals Inversions Fenec, matriu de Vall Companys entre altres societats, i Forbes calcula que compten amb béns valorats en 375 milions. El Grup agroalimentari va destinar l’any passat 32 milions a inversions en les empreses amb seu a la província de Lleida, que van facturar 425 milions. El conjunt del Grup va assolir els 2.296 milions.

El propietari de Mango, Isak Andic; la presidenta de Coca-Cola Europacific Partners, Sol Daurella, i l’expropietari de Cirsa Manuel Lao lideren la representació a Catalunya a la llista Els 100 espanyols més rics. Andic compta amb un patrimoni de 1.900 milions d’euros, Daurella de 1.700 i Lao de 1.400, segons la llista. Catalunya és la segona comunitat amb més rics al reunir 29 dels 100 integrants de la llista, que presenten una riquesa conjunta de 17.500 milions o 605 de mitjana cada un.Amancio Ortega, Sandra Ortega, Rafael del Pino i Calvo-Sotelo, Juan Roig i Juan Carlos Escotet tornen a repetir com les cinc grans fortunes espanyoles, sumant un total de 69.300 milions d’euros de patrimoni, el 48,6 per cent del total del rànquing.Com a novetat dins del top-5, el president i màxim accionista d’Abanca, Juan Carlos Escotet, és l’únic dels cinc primers que ha vist augmentat el seu patrimoni en un 18 per cent a causa de la millora del 6,6 per cent del volum de negoci interanual en el primer semestre de l’any i després d’augmentar el crèdit a les pimes i autònoms en un 35 per cent més que els nivells previs a la Covid, fins a 1.500 milions d’euros.

Per la seua part, l’accionista majoritari d’Inditex manté el lideratge però obté pitjors resultats que el passat exercici (-20,1%), i suma un patrimoni de 53.500 milions, equivalent a la suma dels 27 espanyols que el segueixen a la llista (53.800 milions). Al seu darrere, se situa la seua filla Sandra Ortega –única dona entre els cinc primers llocs de la llista–, la fortuna de la qual descendeix un 14 per cent respecte a l’any passat i se situa en 5.400 milions.

tracking