SEGRE

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya es desmarca de la vaga prevista a partir de dilluns

El sindicat CCOO considera que l'aturada és "legítima però desproporcionada"

Imatge d'arxiu de cues de camions al Port de Tarragona en una vaga anterior.

Imatge d'arxiu de cues de camions al Port de Tarragona en una vaga anterior.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya s'ha desmarcat de la vaga de camioners convocada per la Plataforma en Defensa del Transport a partir del pròxim dilluns. En una entrevista a RAC1, l'assessor de l'entitat, Joaquim Gil, ha remarcat que a Catalunya la "majoria" del sector rebutja adherir-se a la protesta indefinida i ha acusat els seus convocants de "posar la por al cos". Malgrat que Gil ha admès que el preu dels combustibles "està matant" al sector, ha assegurat el camí a seguir és la negociació amb el govern espanyol. Amb tot, el Gremi de Transports, que depèn de la patronal Cecot, ha minimitzat l'impacte que tindrà a Catalunya l'aturada indefinida i ha confirmat que no provocarà problemes d'abastiment.

El posicionament del Gremi de Transports va en la mateixa línia que el Comitè Nacional del Transport per Carretera, que aquest dilluns va considerar que una aturada indefinida "no és la solució" i apostava, també, per "la negociació amb el govern".

CCOO també rebutja l'aturada indefinida dels transportistes

CCOO també ha rebutjat la vaga de transportistes convocada a partir del pròxim dilluns per la Plataforma en Defensa del Transport. En un comunicat, el sindicat considera que l'aturada és "legítima però desproporcionada" perquè protesta contra mesures que "només" fa dos mesos que estan en vigor. Així mateix, el sindicat critica que "arrossega a tot el sector", inclosos els agricultors i ramaders, en comptes de plantejar mesures contra els qui no compleixen la llei. Després de tot, CCOO recorda que la Plataforma en Defensa del Transport "no representa a tot el sector" i aposta per resoldre els "problemes" una taula de diàleg que "compti amb la participació de totes les parts involucrades".

A banda de CCOO, el Comitè Nacional del Transport per Carretera i el Gremi de Transports i Logística de Catalunya també s'han desmarcat de la vaga prevista a partir del pròxim dilluns.

tracking