SEGRE

El govern espanyol estudia mesures per contenir el preu dels aliments

Creu Roja reparteix a Madrid més de 3,1 milions de quilos d'aliments durant la segona fase del programa FEAD 2022.

Creu Roja reparteix a Madrid més de 3,1 milions de quilos d'aliments durant la segona fase del programa FEAD 2022.Cruz Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol està estudiant mesures per contenir el preu dels aliments i les presentarà abans que finalitzi l’any, segons ha assenyalat el president, Pedro Sánchez, en conversa informal amb periodistes al Congrés durant el 44 aniversari de la Constitució. Així, ha indicat que el tercer paquet de mesures per contrarestar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna serà ambiciós, comptarà amb propostes noves i la pròrroga d’altres que ja estan en vigor.

El president ha assenyalat que el Govern espanyol està analitzant com contenir els preus dels aliments, que són els que més estan elevant la inflació, després que l’Executiu ja posés en marxa diverses iniciatives per contenir el preu dels combustibles i de l’energia.

Segons les últimes dades de novembre la inflació ha baixat al voltant de quatre punts en els últims quatre mesos principalment per la baixada del preu dels combustibles i de l’energia. Al contrari els aliments segueixen a l’alça i a l’octubre la seua taxa va avançar un punt, fins el 15,4%, la més alta des del començament de la sèrie, el gener de 1994. Destaca, especialment, l’encariment dels llegums i hortalisses, la carn, i la llet, el formatge i els ous.

Sánchez ha avançat aquesta mesura després que fracassés l’intent de topar els preus de la cistella de la compra a través d’un acord amb les grans cadenes de supermercats. Aquesta mesura va ser impulsada el mes de setembre passat per la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

tracking