SEGRE

El preu de la llum baixarà aquest dimecres un 9,2%

Comptadors de la llum.

Comptadors de la llum.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat a l’engròs baixarà aquest dimecres un 9,28% respecte a aquest dimarts, fins els 260,54 euros per megawatt hora (MWh). En la subhasta, el preu mitjà de la llum al mercat a l’engròs –el denominat 'pool' – se situa per a aquest dimecres en 142,3 euros/MWh. Així, el preu màxim es registrarà entre les 09.00 i les 10.00 hores, amb 156,85 euros/MWh, mentre que el mínim per a la jornada, de 134,7 euros/MWh, es donarà entre les 04.00 i les 05.00 hores, segons les dades provisionals de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

A aquest preu del 'pool' se suma la compensació a les gasistes que ha de ser abonada pels consumidors beneficiaris de la mesura, els consumidors de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat ser al mercat lliure, tenen una tarifa indexada, que per a aquest dimecres serà de 118,24 euros/MWh.

UN 13,9% MENYS QUE SENSE APLICAR-SE LA MESURA

En absència del mecanisme de l’'excepció ibèrica' per topar el preu del gas per a la generació d’electricitat, el preu de l’electricitat a Espanya seria de mitja uns 302,63 euros/MWh, la qual cosa suposa uns 42 euros/MWh més que amb la compensació per als clients de la tarifa regulada, que pagaran així un 13,91% menys de mitjana.

tracking