SEGRE

El preu dels vehicles d'ocasió pot haver tocat sostre

Visitants a la fira Autotardor de Mollerussa

Visitants a la fira Autotardor de MollerussaFIRA DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà dels vehicles d’ocasió a Espanya ha pujat un 5,4% en termes interanuals al novembre i se situa en 19.820 euros, tanmateix, aquest increment és el més baix dels registrats des del començament d’any, segons les dades del baròmetre mensual de Coches.net. "Aquestes dades indiquen que el preu mitjà del cotxe d’ocasió podria estar tocant sostre o, almenys, posen de manifest que s’està produint una estabilització (...) després de les accentuades pujades dels últims 18 mesos. Això podria deure’s a la lenta recuperació de l’'estoc' de vehicles d’ocasió que s’està produint a causa de la gradual millora en les entregues de vehicles nous, la qual cosa permet la renovació de flotes en les empreses del sector," ha valorat el responsable institucional de coches.net, Marcel Blanes.

En aquesta línia, l’informe revela que els 19.820 euros en els quals s’ha situat el preu mitjà dels vehicles d’ocasió a Espanya al novembre és un 0,9% menor que els 19.992 euros d’octubre. De fet, és la tercera caiguda intermensual des de començament d’any després dels descensos d’agost (-0,1%) i abril (-1%).

MÉS COTXES ELÈCTRICS D’OCASIÓ

Segons Coches.net, un dels aspectes més cridaners del baròmetre és el "notable creixement" de l’oferta de cotxes elèctrics i híbrids, que va augmentar un 6,3% el novembre, una cosa que, segons el seu parer, "posa de manifest que cada vegada hi ha una quantitat més gran de cotxes propulsats per bateries, que a poc a poc van entrant al mercat d’ocasió". L’informe també revela l’"espectacular creixement" de l’oferta de cotxes de menys d’un any d’antiguitat l’últim mes, en concret, del 21,1%. "Això últim és una cosa que sol succeir cada any per aquestes dates i hi sol ser motivada per l’increment de les automatriculacions de cotxes per part dels concessionaris", ha valorat Coches.net.

MARQUES I MODELS DE SEGONA MÀ MÉS VENUTS

Quant a les marques més venudes al novembre, Seat, Volkswagen i Peugeot copen el podi, seguides de Renault i Citroën, mentre que els models més 'populars’ han estat el Volkswagen Golf (amb 15 anys d’antiguitat mitjana), el Renault Mégane (14 anys d’antiguitat) i el Seat Ibiza (14 anys). Completen la llista dels cinc més venuts al novembre el Seat León (12 anys) i el Ford Focus (14 anys).

tracking