SEGRE

Acord per elevar les penes per a empresaris que incompleixin la legislació laboral

PSOE i Unides Podem pacten augmentar el càstig fins a sis anys de presó

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.Marta Fernández / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PSOE i Unides Podem han acordat castigar amb fins a sis anys de presó a empresaris que perpetrin incompliments reiterats o suprimeixin de forma habitual els drets laborals o les condicions de treball pactades, tant en contractes com en convenis. Així ho recull una de les esmenes conjuntes al projecte de llei per derogar el delicte de sedició i reemplaçar-lo pel de desordres públics agreujats, incloent també un nou punt a l’article 311 del Codi Penal, que estableix supòsits de delicte contra els drets laborals.

Concretament, s’inclou un primer apartat amb penes de presó de sis mesos a sis anys, i multa de sis a dotze mesos, per a aquells que "mitjançant engany o abús de situació de necessitat", imposin als treballadors al seu servei "condicions laborals o de Seguretat Social que perjudiquin, suprimeixin o restringeixin els drets que tinguin reconeguts per disposicions legals, convenis col·lectius o contracte individual". "Les mateixes penes s’imposaran a qui imposi condicions il·legals als seus treballadors mitjançant la seua contractació sota fórmules alienes al contracte de treball, o les mantingui en contra de requeriment o sanció administrativa".

OBJECTIU MARCAT PER YOLANDA DÍAZ

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ja va avançar que treballava amb Justícia i la Fiscalia per reformar delictes en l’àmbit laboral, amb l’objectiu de poder depurar responsabilitats penals en els tribunals. Avui a xarxes socials, ha destacat que després d’aquest pacte, via esmena, la "defensa dels drets laborals en casos flagrants d’injustícia estarà garantida pel Codi Penal", amb una redacció perquè els "incompliments reiterats" de la legislació laboral no quedin impunes.

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha explicat que s’eleven penes per a empresaris que, de forma sistemàtica, incompleixen la legislació laboral i evitar que, com segons el seu parer passa ara, se’n vagin de "rositas" ja que els "compensa més pagar la multa que complir la legalitat".

tracking