SEGRE

COMERÇ BALANÇ

La meitat de les botigues han apujat preus per l'IPC

A Lleida, segons una enquesta de Pimec || Un 23% diu tenir problemes de liquiditat i un 41% reconeix que li pot passar

L’Eix Comercial, durant la campanya nadalenca.

L’Eix Comercial, durant la campanya nadalenca.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 49,25% dels comerços de Lleida admeten que han hagut d’augmentar el preu dels productes a causa de l’increment de l’IPC, segons una enquesta de Pimec. Un 17,91% diu que probablement haurà de fer-ho i un 21,64%, en canvi, ha reduït el seu marge de benefici. En aquest sentit, el president de Pimec Comerç Lleida, Manel Llaràs, defensa que, malgrat apujar preus, alguns sectors no hi han pogut repercutir l’encariment del cost de l’energia i de les matèries primeres.

L’enquesta constata que un 54,48% dels comerciants veuen estable la situació econòmica del seu negoci, però un 23,23% la qualifica de dolenta i un 8,21%, de molt dolenta. També un 23,88% assenyala que tenen problemes de liquiditat i un 41,05% preveu que els pugui passar.

D’entre els que ja tenen problemes, un 43,75% afirma que pot repercutir en impagaments a proveïdors i un 21,88%, en reestructuració de la plantilla o fins i tot el tancament del local. No obstant, sis de cada deu (61,94%) creuen que en els propers 6 mesos el seu negoci seguirà igual que ara, davant un 20,15% que opina que empitjorarà i un 6,72% que no pot garantir que continuarà obert.

L’estudi indica també que un 63,43% dels enquestats no van fer descomptes pel Black Friday o el Cyber Monday i entre els que sí que els van oferir, un 59,18% afirmen que no van experimentar un augment de vendes.

Així mateix, un 87,31% diuen que no van fer rebaixes durant la campanya de Nadal. De fet, un 38,81% dels comerciants asseguren que a la campanya nadalenca van registrar una disminució de les vendes respecte a l’any anterior, mentre un altre 35,07% les ha mantingut. Detallen que la despesa mitjana dels clients va ser de 21 a 50 euros.

tracking