SEGRE
Imatge d’arxiu d’un repartidor de Glovo a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un repartidor de Glovo a Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Glovo ha anunciat l’acomiadament de 250 treballadors, el 6,5% de la plantilla actual, el que "impactarà en bona mesura" en la composició de la seua seu a Barcelona. El conseller delegat de l’empresa, Óscar Pierre, ha detallat en una carta oberta d’aquest dilluns que la decisió afectarà a les funcions de suport empresarial, contractació i dades, i ha garantit que no afectarà missatgers, personal de magatzem ni empleats de primera línia, en les seues paraules. Pierre ha lamentat que el "ràpid creixement" de l’empresa ha provocat –textualment– ineficiències en les seues operacions, i ha anunciat que aquest 2023 la companyia realitzarà anàlisi en profunditat del funcionament de tots els departaments per corregir-los. "Quan creixes tan ràpid, hi ha una necessitat d’escalar l’equip tan ràpid com puguis per gestionar la situació", ha explicat, si bé ha defensat que la despesa de la companyia sempre ha estat frugal.

Ha explicat que, l’octubre de 2022, Glovo va començar a veure "una desacceleració" de les seues taxes de creixement anuals, així com de la demanda, que ha atribuït a les taxes d’interès i inflació i a la pèrdua de poder adquisitiu dels consumidors. Pierre ha augurat que Glovo protagonitzarà "un creixement fort de doble dígit" per a aquest 2023 i ha defensat que la indústria té –en les seues paraules– un futur brillant per davant.

DESPRÉS DE LA SANCION DE L’INSPECCION DE TREBALL

L’anunci es produeix pocs dies després que la plataforma de repartiment Glovo hagi estat multada de nou per la Inspecció de Treball i Seguretat Social amb un import de 56,7 milions d’euros, acumulant sancions a Espanya per valor de 205,3 milions d’euros, segons van informar a Europa Press fonts del Departament que dirigeix Yolanda Díaz. L’última sanció imposada, per import de 56,7 milions, ha estat a Glovo Madrid per ocupar 7.022 'falsos autònoms’ i tenir 813 treballadors estrangers de manera irregular, sense el corresponent permís de treball.

En concret, la Inspecció ha proposat una sanció a Glovo Madrid de 32,9 milions per no tenir donats d’alta en el Règim General de la Seguretat Social a 7.022 treballadors (la llei 'rider' obliga a contractar els repartidors com a assalariats). L’acta de liquidació per no cotitzar per ells a la Seguretat Social ascendeix a 19 milions d’euros. A aquests imports cal sumar una altra multa de 5,2 milions d’euros que ha imposat la Inspecció a la plataforma de repartiment per tenir treballant de manera irregular 813 estrangers. D’aquesta manera, aquestes últimes actuacions contra la plataforma de repartiment han implicat sancions i actes de liquidació per un import global de 56,7 milions d’euros, sent la xifra de treballadors afectats de 7.835 persones.

Amb aquesta última multa, Glovo acumula a Espanya sancions per valor de 205,3 milions d’euros, dels quals 125,3 milions corresponen a actes d’infraccions i 80 milions d’euros a actes de liquidació. En total, els treballadors afectats per incompliments de la plataforma de repartiment ascendeixen a 37.348. L’anomenada 'llei rider', que obliga a les plataformes digitals de repartiment a contractar com a assalariats als seus repartidors, va entrar en vigor l’agost de 2021.

tracking