SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Cada dia més de deu mil lleidatans falten al seu lloc de treball

Uns vuit mil per estar de baixa per malaltia i la resta, sense causa justificada || L'absentisme laboral se situa en el 5,7 per cent a Catalunya, segons Randstad

L’absentisme laboral a Catalunya supera lleugerament la mitjana estatal.

L’absentisme laboral a Catalunya supera lleugerament la mitjana estatal.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé sis de cada cent treballadors catalans falten cada dia a les seues empreses, una taxa d’absentisme laboral que supera l’índex de l’Estat, que és d’un 5,6%, segons un estudi publicat ahir per Randstad. Tenint en compte aquestes dades, a Lleida són més de 10.000 els empleats que falten als seus llocs de treball diàriament. La gran majoria, al voltant d’uns 8.000, ho fan d’acord a baixes per raons de malaltia, però n’hi ha més de 2.000 que no tenen una causa justificada.

L’informe de Randstad Research ha utilitzat les dades de l’Enquesta de Població Activa del tercer trimestre del 2022 per fer els seus càlculs. Destaca que 202.914 catalans falten de mitjana a la feina diàriament, dels quals 156.636 ho fan amb baixa mèdica i 46.279, sense causa justificada. La taxa d’absentisme se situa en el 5,7 per cent, una dècima superior a la mitjana estatal.

El volum de professionals que van faltar a la feina a Catalunya suposa el 17,6 per cent del total d’Espanya, on són 1,15 milions els que falten de mitjana a treballar.L’absentisme laboral suposa que a Espanya es perden el 5,6% del total de les hores pactades, una dècima menys respecte als tres últims mesos.És el segon trimestre consecutiu en què aquesta taxa es redueix. Per la seua part, l’absentisme no a causa d’incapacitats temporals, és a dir, el no justificat, va tenir una taxa de l’1,3%.Les taxes més altes es van registrar a País Basc, amb un 7,2%; Galícia, el 6,5%, i Canàries, del 6,4%. Les regions amb la taxa d’absentisme més baixa, un trimestre més, van ser les Balears, que registra un 5,1%; La Rioja, un 5%, i la Comunitat de Madrid, un 4,8%.El sector en el qual es va registrar una taxa d’absentisme laboral més elevada durant el tercer trimestre del 2022 va ser el de la indústria, amb un 6%, per sobre de la mitjana nacional del 5,6%.

Per la seua part, els serveis igualen la xifra de l’Estat, amb un percentatge del 5,6%, igual que la mitjana de l’economia, i en la construcció la taxa se situa en el 4,3%. Els sectors concrets d’activitat que van registrar menors d’absentisme més baixes durant el tercer trimestre del 2022 van ser la indústria del cuir i del calçat, amb un 3,9%; l’educació, serveis tècnics d’arquitectura i enginyeria, assajos i anàlisis tècniques, del 3,7% en tots dos casos; la venda i reparació de vehicles de motor i motocicletes, amb una taxa del 3,6%, i les activitats jurídiques i de comptabilitat, en el 3,4%.

tracking