SEGRE

Es dispara el preu dels vehicles de rènting d'etiqueta C i ECO

Un cartell que anuncia la Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat del Vallès.

Un cartell que anuncia la Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat del Vallès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles de rènting d’etiqueta 'C' i 'ECO' han incrementat el seu preu en un 18% i 14%, respectivament, des de la pandèmia, el que ha suposat una despesa addicional mitjana de 50 euros al mes en la subscripció, segons les últimes dades de la plataforma Idoneo.com. A més, el pes dels vehicles amb distintiu 'ECO' a la flota d’Idoneo.com va assolir el 36% el 2022, vuit punts percentuals per sobre de la xifra que es registrava el 2020 (28%).

Això es va deure a què la diferència de preu entre els vehicles amb etiqueta 'C' i els 'ECO' es va reduir fins el 8% el 2022, lluny del 13% que presentaven abans de la pandèmia i que feia els usuaris de rènting inclinar-se pels vehicles dièsel i gasolina. Igualment, l’extensió de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) a nous municipis ha incrementat l’interès pels automòbils 'ECO', evitant la "incertesa que provoquen els vehicles més contaminants".

El conseller delegat d’Idoneo.com, Eduardo Clavijo, ha assenyalat que la pujada d’impostos, que ha gravat especialment als vehicles més contaminants, i la inflació generalitzada han estat les principals causes darrere d’aquest increment dels preus del vehicle en rènting. Tanmateix, i malgrat la pujada de les quotes de subscripció, aquest canal s’ha alçat com una alternativa "refugi" davant l’encariment dels preus, experimentant un creixement interanual del 58,8% el gener de 2023, segons dades de l’Associació Espanyola de Rènting (AER).

tracking