SEGRE

BALANÇ SEGURETAT SOCIAL

Un de cada tres nous assalariats de l'últim any a Lleida és empleat públic

Representen més de 28.000 afiliats a la Seguretat Social, amb majoria de dones a les plantilles públiques

Les plantilles de les administracions han crescut percentualment.

Les plantilles de les administracions han crescut percentualment.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un de cada tres nous assalariats de la província de Lleida l'últim any ha trobat un lloc de treball a l'Administració, segons es desprèn de les últimes dades d'afiliació de la Seguretat Social. En concret, Lleida ha guanyat 2.894 afiliats mitjans al règim general de la Seguretat Social entre els mesos de febrer de 2022 i el mateix mes d'aquest any, mentre que l'ocupació pública ho ha fet en 1.128 persones en les mateixes dates, la qual cosa representa el 35,51% del total. Els 1.766 restants han entrat en plantilles d'empreses privades.

L'Administració que concentra el gruix de l'ocupació pública és la Generalitat, que també és la que compta amb més competències i agrupa des del personal docent fins als Mossos d'Esquadra, passant pels centres sanitaris, a part dels de les delegacions dels departaments a les comarques del pla i de la muntanya. En concret, compta amb una plantilla mitjana de 17.803 afiliats al febrer, 827 més que en les mateixes dates de l'any passat. L'Administració local, pel seu costat, ha augmentat el seu volum d'ocupació en gairebé dos-centes persones, fins a comptar amb 8.753 persones.

L'Estat, pel seu costat, compta amb una seixantena més de treballadors i un global del 1.526, segons les dades d'afiliació. L'ocupació pública continua tenint un perfil femení, que es pot explicar pel pes de les dones a les plantilles educatives o sanitàries, i malgrat que segueix sent majoritària d'homes als cossos de seguretat, encara que ara s'aposta per polítiques perquè les dones guanyin pes. Del total de l'ocupació pública a la demarcació, 17.184 són dones i 10.899 són homes. El predomini del sexe femení es repeteix, a més, en les tres diferents administracions, segons reflecteix la Seguretat Social.

Les plantilles públiques superen el 18% del total a la demarcació

L'ocupació pública a Lleida, amb 28.023 afiliats a la Seguretat Social, suposa en aquests moments el 18,47% del total dels assalariats (151.678) de la província. El pes de les plantilles públiques ha crescut l'últim any en un punt percentual. El febrer del 2022 hi havia 148.784 assalariats, dels quals 26.995 eren empleats públics, un 17,47 per cent del total.A banda del règim general, on s'engloben els assalariats, la Seguretat Social té altres règims, com els tres especials d'autònoms, autònoms agraris i empleats de llar. D'aquesta manera, els cotitzadors ascendeixen a les comarques lleidatanes fins als 197.699 del febrer passat, davant dels 195.409 de dotze mesos enrere.

tracking