SEGRE

L'Estat anuncia un acord amb Brussel·les per prolongar l'excepció ibèrica

Fins al 31 de desembre, pendent de la confirmació de la Comissió Europea

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 3,6% des de l'1 de juliol

Les tarifes del gas natural pujaran una mitjana del 3,6% des de l'1 de juliolEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha anunciat aquest dimarts un acord amb la Comissió Europea per estendre l’excepció ibèrica fins el proper 31 de desembre que es portarà avui al Consell de Ministres, encara que quedarà pendent l’adopció formal per part de Brussel·les. "És una eina que permetrà continuar protegint els consumidors espanyols i portuguesos fins final d’any", ha assenyalat a la seua arribada Brussel·les per participar a la reunió ordinària de ministres d’Energia de la Unió Europea (UE).

Segons ha explicat la ministra, aquesta decisió suposa, no només una extensió de l’excepció ibèrica que ja s’aplicava, sinó que implica alguns "ajustaments per acomodar-lo", com la referència de preus, que fins ara incrementava en cinc euros al mes, i ara serà "més suau", de prop de dos euros. "La corba per la qual cada mes s’incrementava aquesta referència passa a ser prolongada i més suau", ha indicat la ministra, per explicar que es passarà dels 55 euros de la referència actual fins els 65 euros al desembre.

No obstant, ha assenyalat que si els preus del gas natural es mantenen en els preus actuals, probablement el mecanisme no s’activi, encara que en cas necessari, permetria mantenir un preu "raonable", no tan "dependent" de l’evolució del gas natural.

tracking