SEGRE

L'Església perd dos privilegis fiscals

El govern  espanyol derogarà l’exempció dels impostos sobre Construccions, Instal·lacions i Obres i els que afecten les Contribucions Especials

Vista per dins de l'Església de la Mantería.

Vista per dins de l'Església de la Mantería.Fabián Simón / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Església catòlica ha renunciat a les exempcions dels impostos sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i els que afecten les Contribucions Especials, que estaven previstos en els Acords amb la Santa Seu, segons han informat aquest dimecres la Conferència Episcopal i el Ministeri de la Presidència. D’aquesta manera, el govern espanyol derogarà l’ordre ministerial de 5 de juny de 2001 del Ministeri d’Economia i Hisenda on es regula la inclusió d’aquest impost en l’Acord entre l’Estat Espanyol i la Santa Seu sobre Assumptes Econòmics.

Aquesta decisió, fruit d’un acord entre el Ministeri de la Presidència i l’Església catòlica en matèria de fiscalitat, es deu a "la voluntat compartida entre el Govern d’Espanya i la Conferencia Episcopal Española d’equiparar el règim fiscal de l’Església catòlica amb les entitats sense ànim de lucre, pel principi de no privilegi i no discriminació". L’acord s’ha fet efectiu aquest dimecres mitjançant el corresponent canvi de notes entre el govern espanyol i la Nunciatura Apostòlica.

tracking