SEGRE

ALIMENTACIÓ

Lidl assegura que continuarà treballant amb els productors de maduixes de Huelva

Les xarxes van cridar a boicotejar la cadena alemanya si no compra les maduixes espanyoles

Un dels supermercats de la cadena Lidl.

Un dels supermercats de la cadena Lidl.Lidl

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de supermercats alemanya Lidl ha assegurat aquest dimarts en un comunicat que continuarà treballant amb els productors de maduixes de Huelva "en el futur, a fi de generar canvis positius" al marc col·laboratiu, a raó de les informacions sorgides recentment sobre la situació de la maduixa a la localitat de Huelva i els cultius a Doñana.

En aquest sentit, Lidl ha recalcat el seu "ferm compromís" amb l’horta espanyola, la qual cosa ha contribuït "de manera decisiva a l’exportació de les fruites i hortalisses i al desenvolupament del sector agrícola espanyol al llarg dels anys". Per això, la cadena de supermercats ha detallat que, com a empresa, tenen la responsabilitat d’utilitzar la seua influència per aconseguir canvis positius, en tant que ha manifestat que segueix "de molt a prop" la situació del cultiu de fruits rojos al Vedat de Doñana.

Així, Lidl ha explicat que està en contacte amb diverses organitzacions com WWF, Alliance for Water Stewardship (AWS) i Bundesverband des Deutschen Lebensmittelhandels per veure com poden contribuir a millorar la seua cooperació amb els proveïdors. La cadena de supermercats, a través del seu 'Codi de Conducta' estableix uns estàndards socials i ecològics per a la col·laboració amb els seus socis comercials i si disposen de fets concrets que demostren que hi ha hagut algun tipus de vulneració d’aquestes disposicions, ha aclarit que "prendran les mesures apropiades".

En concret, l’ús responsable de l’aigua, segons ha explicat Lidl, és un àmbit d’actuació prioritari per a la cadena de supermercats, per la qual cosa els seus productors de fruites i hortalisses estan obligats a complir els estàndards que exigeix Global GAP IFA o un estándard comparable.

tracking