SEGRE

Mahou San Miguel guanya 102 milions el 2022 i registra una facturació rècord

Eleva un 6% el salari de la seua plantilla per alleujar el context inflacionista del moment

Imatge d'arxiu de la fàbrica Mahou-San Miguel de Lleida.

Imatge d'arxiu de la fàbrica Mahou-San Miguel de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cervesera Mahou San Miguel, amb una fàbrica a Lleida, va assolir un benefici net de 102,1 milions d’euros el 2022, en línia amb l’assolit el 2021, i va registrar una xifra rècord de facturació, fins els 1.743,3 milions d’euros en un exercici marcat per la inestabilitat i volatilitat de l’entorn. "El 2022 ha estat un any volàtil, però hem batut rècord de facturació, mantingut el resultat de 2021 en un escenari on s’han viscut tensions a la cadena de subministrament, vagues de transport, molta volatilitat. Ens ha exigit un tremend esforç en un context on la inflació i la guerra han complicat aquest any", ha assegurat el director general de Mahou San Miguel, Alberto Rodríguez-Toquero, durant la presentació de resultats de la cervesera.

Les vendes de la propietària de Mahou, San Miguel, Alhambra i Solán de Cabras es van situar en els 1.743,3 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 18,4% i la facturació més alta de la història de la cervesera espanyola, mentre que el resultat brut d’explotació (Ebitda) es va situar en els 262,5 milions d’euros, un 6,6% menys. D’aquesta forma, la cervesera va incrementar el seu volum de vendes fins els 20,9 milions d’hectolitres, un 11% més que l’any anterior. Així el 16,1 milions d’hectolitres van correspondre a cervesa i 4,8 milions al negoci d’aigua.

Mahou San Miguel va invertir el 2022 un total de 488,2 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 31% per continuar desenvolupant el negoci. "Aquesta inversió es destina a les marques, a posar mitjans per ajudar els nostres clients a desenvolupar el negoci. A més de per modernitzar els nostres centres de producció, en el pla de sostenibilitat i a la millora dels nostres professionals. És una xifra que ens omple d’orgull que té impacte en el nostre negoci perquè redueix marges", ha subratllat Rodríguez-Toquero. Davant del context actual d’inflació, el directiu ha revelat que l’any passat es van apujar els salaris un 6% a tota la plantilla "perquè la inflació no tingués aquest impacte en la seua renda disponible", mentre que ha confirmat una altra pujada al llarg de 2023. "Prenem la decisió el setembre per l’impacte de la inflació en el poder adquisitiu de les persones, que per a nosaltres és al centre. Ha suposat un esforç tremend, i calia correspondre a aquest esforç extraordinari", ha explicat.

Respecte als preus, Rodríguez-Toquero ha recordat que el 2022 la cervesera va dur a terme dos pujades de preus, però que "no van cobrir l’increment dels costos" que va tenir. "No arribem a repercutir el 100% de la pujada dels costos. Ara, hem pujat al gener, no ha cobert tampoc i en el dia d’avui no tenim previst apujar preus per segona vegada. El deteriorament de marges ha estat evident, però haurien millorat si haguéssim retallat algunes accions previstes", ha assenyalat.

tracking