SEGRE

Creixen un 277% els concursos declarats en jutjats del mercantil durant el primer trimestre

La jornada ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Lleida.

Creixen un 277% els concursos declarats en jutjats del mercantil durant el primer trimestreGerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els concursos declarats en jutjats del mercantil durant el primer trimestre de 2023 han estat un 277% més respecte al mateix període de l'any anterior i un 80% dels concursos són de persona física. Aquestes són algunes de les dades que s’han destacat aquest divendres durant la vuitena edició de la Jornada Concursal de Lleida, que s’ha celebrat a la Cambra de Comerç de Lleida i que ha reunit a una setantena d’advocats i economistes lleidatans. Unes conferències de primer nivell que han comptat amb jutges de diferents territoris, referents en la matèria, amb l’objectiu de fer balanç del primer any de la nova llei.

Pompili Roiger, president de la Comissió d'Economia, Fiscalitat i Legislació de la Cambra, preveu que hi haurà més concursos amb la voluntat de regenerar empreses, de fer una venda de la unitat productiva de l'empresa, “per la qual cosa no fem només un tancament d'empresa sinó que el que s'està intentant és traspassar a un nou empresari una empresa que està en risc o en concurs”.

Per la seva banda, Carles Rusiñol, membre del Ple de la Cambra de Lleida, ha explicat que “el concurs és una eina pensada per a la viabilitat de l’empresa i no per a la liquidació, tot i que en la majoria de casos van a liquidació degut a que el concurs es presenta quan ja no hi ha res a fer. Per tant, vull animar als empresaris per a que s’informin i s’assessorin per saber com funciona”.

Entre les novetats de la llei concursal que va entrar en vigor l’any passat hi ha aspectes claus com l’exoneració del passiu insatisfets, els plans de reestructuració, la qualificació del concurs i el règim especial de les microempreses.

tracking