SEGRE

Emprenedors reivindiquen a la Trobada al Pirinau l'IA en sectors com el transport, la salut i la construcció

Insten a conscienciar de l’impacte de l’activitat econòmica al planeta

Els participants a la taula rodona sobre intel·ligència artificial.

Els participants a la taula rodona sobre intel·ligència artificial.Trobada al Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set emprenedors han reivindicat l’ús de la Intel·ligència Artificial (IA) en diferents models de negoci de sectors com el transport, la salut, la construcció, la producció de plàstic biodegradable i l’alimentació. Ho han fet aquest divendres el ceo de Zeleros, David Pistoni; el ceo d’Onalabs, Xavier Muñoz; la ceo de Venvirotech, Noelia Márquez; el director comercial de Robingood, Luis Font, i el responsable d’arquitectura de Woodea, Pablo Saiz, a la sessió 'IA: el nou impuls digital’ en la Trobada Empresarial al Pirineu, que ha estat presentada pel director de Deloitte a Andorra, David Berruezo, i moderada pel director de StartmeUp de Deloitte, Mario Teijeiro.

"L’IA generativa és més llesta que l’anterior, però en el dia d’avui necessita l’home", ha afirmat Teijeiro abans de donar pas als ponents de les diferents empreses emergents i, Berruezo ha destacat l’impacte que té l’IA en els negocis i que permet, segons ell, augmentar l’eficiència dels processos, millorar l’experiència dels clients i la creació de noves aplicacions específiques.

El ceo de Zeleros, David Pistoni, ha posat de relleu l’ús de l’IA que fa la seua empresa per crear el 'hyperloop' com a mitjà de transport que "combina el millor del tren i de l’avió", així com el seu objectiu d’assolir velocitats del rang de l’aviació en un sistema que posa el focus en les tecnologies de la propulsió i que compta amb nou projectes en marxa. "L’IA va avançant moltíssim, però la implementació és molt lenta. En un sector com el sanitari no és tan fàcil", ha afirmat Xavier Muñoz d'Onalabs, que porta sis anys desenvolupant tecnologia en la qual la suor és un biofluït intel·ligent per aconseguir el monitoratge de la salut en un dispositiu mèdic.

CONSCIENCIAR DE L’IMPACTE DE L’ACTIVITAT AL PLANETA

El responsable d’arquitectura de Woodea, Pablo Saiz, ha destacat la importància de conscienciar sobre l’impacte que té l’activitat econòmica al planeta i ha informat que, amb l’IA, la seua empresa pot generar "un impacte de construcció sostenible i assequible". En la mateixa línia, la ceo de Venvirotech, Noelia Márquez, ha fet referència a la reducció de l’impacte ambiental de l’activitat a través de la producció de plàstics biodegradables a partir de bacteris que s’alimenten de residus orgànics. Finalment, Luis Font (Robingood) ha instat a estar més conscienciats i disposats, segons ell, a pagar un preu just per productes d’alimentació amb un impacte positiu: "Totes les empreses petites, mitjanes i multinacionals haurien de transformar-se i buscar el seu propòsit social i mediambiental".

tracking