SEGRE

Espot reitera la voluntat d'Andorra de participar en el mercat interior de la UE

Reivindica des de la Trobada que el país sigui un motor de la regió del Pirineu

Espot reitera la voluntat d'Andorra de participar en el mercat interior de la UE

Espot reitera la voluntat d'Andorra de participar en el mercat interior de la UETrobada al Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, ha reiterat la voluntat del país de participar al mercat interior de la Unió Europea (UE), que ha definit com el seu "àmbit natural". Ho ha dit aquest divendres en la clausura de la 34 Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra des de dijous a La Seu d’Urgell, i en la que també ha participat el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta.

Espot ha assegurat que l’acord d’associació, que ha previst que es firmi en els propers mesos, permetrà la seua entrada de manera "equilibrada i adaptada" a les necessitats d’Andorra. "L’acord d’associació serà la clau de tornada" del procés d’obertura i homologació internacional de les lleis andorranes, com la reforma fiscal realitzada en els últims 15 anys. La firma de l’acord permetrà, entre altres aspectes, que la producció industrial andorrana sigui homologable a la de la resta d’Europa, la qual cosa facilita l’atracció d’activitats empresarials i professionals.

LIDERATGE

Espot ha reivindicat la voluntat d’Andorra d’assumir un rol de lideratge en el seu entorn i la possibilitat de crear més sinergies amb les comarques catalanes i els departaments francesos fronterers amb el país. Ha avançat que aquestes sinergies poden cristal·litzar en zones franques industrials o logístiques, o en noves infraestructures de comunicacions. "Andorra pot i ha de ser un motor de la regió del Pirineu", ha assegurat, i ha justificat aquesta necessitat per la solidesa més gran del progrés compartit.

tracking