BÀSQUET

El Cadí perd a Logronyo i fa un pas enrere per anar a la Copa

Les urgellenques van sucumbir per 72-54 davant del Campus Promete després d’encaixar un parcial de 22-5 en el tercer quart

El Cadí La Seu va fer un pas enrere en les seues aspiracions de classificar-se per a la Copa després de perdre ahir en la pista del Campus Promete, fins llavors penúltim classificat de la Lliga Femenina però que amb aquesta victòria per 18 punts de diferència (72-54) surt de la zona de descens. Encara que el Cadí es manté entre els sis primers llocs que donen dret a jugar el torneig del KO al final de la primera volta, ara està empatat amb cinc equips més, que es jugaran les dos places que queden en les dos últimes jornades, en les quals les lleidatanes rebran el colíder Girona i visitaran al Bembibre, un rival directe i una pista històricament poc pròpia.

L’equip de Joan Carles Pié es va mantenir en el partit durant la primera part, ja que en la segona va sucumbir. Els dos primers quarts van ser de màxima igualtat, com demostren els parcials finals de 13-13 i 21-21. En el primer, el Cadí va arribar a manar en alguna fase, com el 0-4 inicial i abans d’acabar, 11-13, gràcies en bona part a l’encert de Meiya sota el cèrcol. En el segon, l’equip que dirigeix l’exurgellenc Andreu Bou va aconseguir una renda de set punts gairebé en l’equador del període (24-17), que les urgellenques van saber aturar gràcies a l’encert de Tània Pérez, la millor de llarg ahir malgrat els seus problemes al genoll. Sis punts seus gairebé consecutius i un parcial final de 0-4 va igualar de nou el partit a 34 al descans.Però en la represa ja va ser una altra història. Sense tir exterior i amb Bahí ben defensada, el Cadí es va quedar paralitzat i va veure com el seu rival li passava per sobre en un tercer període per oblidar. Dos triples d’Estebas i Romeu, una altra ex del Cadí, van llançar al Campus, que als cinc minuts ja guanyava per deu punts (46-36). Ni el temps mort sol·licitat per Pié va trencar la mala dinàmica i el quadre riojà va ser incrementant el compte fins tancar el quart amb 17 punts a dalt, després de completar un demolidor parcial de 22-5.

Allà van acabar totes les opcions del Cadí, que en els últims deu minuts va ser incapaç de recuperar-se. L’ansietat li va portar a perdre moltes pilotes que el Campus Promete va castigar una vegada i una altra, tancant el partit amb la màxima diferència, 18 punts. Una prova de l’aclaparador domini local va ser la valoració, faceta en la qual les d’Andreu Bou pràcticament van doblar les urgellenques (82 a 40). Ara les opcions coperes passen, d’entrada, per guanyar dissabte el Girona a casa.