SEGRE

Surt de festa per Lleida i torna a casa parlant en català del segle XV

Surt de festa per Lleida i torna a casa parlant en català del segle XV

Surt de festa per Lleida i torna a casa parlant en català del segle XV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de Carles T.B. està desesperada. El jove, de 19 anys, va sortir de marxa amb els seus amics el passat dissabte per la zona d'oci nocturn de la ciutat i va tornar a casa parlant d'una forma ben estrambòtica. Segons Carme B., la seua mare, "vaig obrir-li la porta i feia una mica d'olor a tabac, però el que realment em va sorprendre van ser les seues primeres paraules". Els investigadors que porten el cas han revelat que les primeres paraules del jove en arribar a casa foren "E quan nós tornàrem a la casa de nostra mare fo ella molt alegra d'aquestes prenòstigues quens eren esdevingudes". Després el jove no va obrir boca fins a l'hora d'esmorzar, on va afegir "Més, han ordonat los honrats cònsols, ab voluntat de la senyoria, que tot forner e tota fornera haja a coura bé lo pa, e si l'affolla o se n'hi pert gens, que l'haja a esmenar a coneguda dels mostassafs".

"És el primer cas que tenim d'aquestes característiques a casa nostra", deia Joan Martell, un dels neurocirurgians que estudien el jove. En aquests moments, segons han informat en aquest mitjà els especialistes, un becari s'està estudiant tots els textos de Joanot Martorell per mirar de transcriure'l.

No descarta estudiar humanitats Per més drama per la família, el jove ha assegurat, òbviament en català antic, que no descarta estudiar humanitats o alguna carrera de llengües clàssiques. Els familiars estan desconsolats.

Si ha arribat fins aquí podrà veure que es tracta d'una notícia d'humor basada en fets ficticis. Qualsevol similitud amb la realitat és pura coincidència. Per al·ludits, indignats i/o ofesos, els deixem les vies de contacte al mitjà: Twitter, Facebook.

tracking