SEGRE

CONTEXT

Professions que aporten valor a la societat

Vetllar pels interessos dels seus membres tot garantint els drets dels ciutadans, objectiu dels 126 col·legis catalans

Lleida Lleida té registrats 13 col·legis propis i diverses delegacions.té registrats 13 col·legis propis i diverses delegacions.

Professions que aporten valor a la societat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vetllar pels interessos dels professionals és el principal repte dels col·legis professionals, 126 a tot Catalunya, dels quals Lleida en té 13 col·legis propis i diverses delegacions, apunta la guia d’entitats de Justícia. La pandèmia va revalorar el seu paper, al ser reconegut en la majoria dels casos com a servei esencial.

Es tracten de corporacions de dret públic que van néixer per regular les professions titulades. Exerceixen una garantia de qualitat professional, tant per al col·legiat com per al client o pacient que rep el seus serveis, de tal manera que eviten l’intrusisme i estableix un codi de bones pràctiques. Col·lectius com metges, enginyers, arquitectes, advocats o gestors, entre d’altres han d’estar col·legiats per exercir la professió.

En qualsevol cas, cal estar preparats per donar el millor servei al públic. D’aquí que una de les finalitats dels col·legis és proporcionar una formació continua als seus membres. Visar projectes (en el cas de professions tècniques) o participar per obtenir l’acreditació d’aptitud per exercir la professió són altres de les funcions que assumeixen.

Consumidor més ben informat

La llei Omnibús de 2009 incidia en el sector, al desaparèixer l’obligatorietat de col·legiar-se com a principi general. No obstant, es mantenia en certes activitats vinculades a “la protecció de la salut i la integritat física o la seguretat personal o jurídica de les persones”. A més, introduïa una nova regulació del visat, en el cas de les professions tècniques, i suprimia com a funció dels col·legis la de fixar barems orientatius d’honoraris, de manera que només es podien proposar criteris orientatius al taxar les costes.

D’altra banda, s’establia l’obligació que les organitzacions professionals disposin d’una finestreta única (web) per facilitar els tràmits i informació tant als professionals com als consumidors i usuaris. En la mateixa línia, els col·legis havien d’habilitar un servei d’atenció als consumidors per tramitar i resoldre queixes o reclamacions. El serve es pot fer a distància o per via electrònica.

tracking