TEMPS EXTRA CICLISME

Campió amb suspens a la Volta

La meta estava situada dalt del Turó de la Seu Vella, on es va imposar Tello.

L’emoció per conèixer el nom del guanyador de la 59a Volta Ciclista Internacional de Lleida es va mantenir fins a la mateixa línia de meta. Óscar Linares, de l’equip Gomur Liébana càntabre, es va coronar campió de la ronda lleidatana després d’una tercera i última etapa carregada d’èpica i de suspens, amb sortida i arribada a Lleida. La línia de meta, situada al Turó de la Seu Vella, la va creuar en primera posició Elías Daniel Tello, de l’equip Kuota Konstrucciones, però en la general, ell i Linares, que va entrar segon amb el mateix temps, van acabar amb idèntic crono: 9 hores, 55 minuts i 49 segons, de manera que es va haver de recórrer al puntòmetre, és a dir, la classificació de les etapes anteriors. Linares, doncs, es va proclamar campió per les millors posicions entre la primera i la segona jornada. El campió, Linares, formava part del grup de cinc corredors que arrancaven la jornada amb 20 segons de desavantatge respecte al líder, Jorge Bueno. Per tant, des de la mateixa sortida es van llançar a l’atac per buscar el triomf als peus de la Seu Vella. Bueno no va poder mantenir el mallot davant del fort ritme que es va imprimir en la jornada, ja que va entrar en meta a 26 segons dels guanyadors i mai va estar entre els corredors del capdavant. Jorge Bueno va finalitzar la Volta al tercer lloc de la general, amb 6 segons de desavantatge respecte a Linares i Tello.