Barbens espera en la seua Correpoma 400 atletes

La novena edició de la Milla de Barbens, la Correpoma, es va presentar ahir a la Diputació.

Barbens acollirà aquest dissabte, dia 1 d’octubre, la novena edició de la Milla de Barbens, prova coneguda com la Correpoma i que s’emmarca en els actes de la Fira de la Poma i Templers, que aquest any arriba a l’edició número 33. La prova espera uns 400 atletes, xifra similar a la de la passada edició.

La prova, en la qual competeixen fins a setze categories i té la inscripció gratuïta, es va presentar ahir a la Diputació en un acte que va ser presidit per la vicepresidenta primera, Rosa M. Perelló, que va estar acompanyada pel regidor d’Esports de l’ajuntament de Barbens, Elies Piera; el coordinador de festes, Ramon Verdagué, i l’organitzadora de la Milla, Sandra Sarri.

Sarri va explicar que van optar en el seu dia per organitzar una milla (1.609 metres), en lloc d’una carrera de 5 o de 10 quilòmetres, perquè “és una modalitat en la qual té cabuda més gent, sobretot els que no són corredors habituals, que no s’atreveixen amb una distància més gran. La Milla és una bona manera d’iniciar-se en l’atletisme i són curses espectaculars en les quals sempre hi ha emoció fins al final”.

La carrera es disputa en un circuit totalment urbà pels carrers de la localitat i molt pla. Entre els atractius de la prova destaca el fet que els atletes que guanyin la categoria femenina tindran com a premi un pernil. La Milla començarà a les 16.30 hores.