SEGRE

POLIESPORTIU ACTIVITATS

Formar-se per a la retirada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba un moment en què el cos mateix diu prou i cal deixar pas a altres amb més forces, més ràpids, més àgils, més joves. Aquest moment els arriba a tots els esportistes d’elit i per això una acadèmia lleidatana, el Centre Integral de Formació Professional Ilerna, ha firmat recentment amb l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) un conveni de col·laboració gràcies al qual el centre educatiu podrà oferir i impartir els seus cicles formatius de FP als seus més de 8.000 futbolistes afiliats.

D’aquesta manera, els jugadors disposaran d’unes condicions especials per poder desenvolupar la seua pròpia formació i compaginar la carrera professional amb l’acadèmica.

Òscar Rubio i els exblaus Molo i Miramón ja cursen estudis d’informàtica en aquest centre

Tots els cicles formatius que ofereix Ilerna Online són oficials. Aquest aspecte, unit al fet que el centre realitza els exàmens a totes les capitals de província espanyoles, permet que el futbolista pugui cursar un cicle formatiu de FP al seu ritme, sense estar subjecte a horaris i amb total independència d’on estigui jugant ara o on ho faci en un futur pròxim.

A més a més, el sistema de matriculació modular permetrà que el futbolista cursi el nombre d’assignatures que vulgui, sense estar subjecte ni a un mínim ni a un màxim de mòduls per semestre.

Diversos jugadors ja es preparen amb aquesta acadèmia lleidatana per a la vida professional futura quan acabin la seua carrera esportiva. És el cas, entre d’altres, de l’actual jugador del Lleida Esportiu, Òscar Rubio, i dels exblaus Manuel Jesús Casas Molo i Jorge Miramón. Els tres s’han decantat per la branca de la informàtica. Rubio, de la mateixa manera que Molo, ha triat Desenvolupament i aplicacions multiplataforma, mentre que Miramón ha optat per Sistemes microinformàtics i xarxes.

En un altre ordre de coses, el centre de formació Ilerna ha firmat recentment un altre conveni amb el Lleida Llista, però en aquesta ocasió l’acord permetrà que alumnes i professors de l’esmentat centre duguin a terme la retransmissió en streaming dels partits de l’equip lleidatà a l’OK Lliga. L’acord s’emmarca dins d’InnovaFP, un programa engegat per la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

tracking