SEGRE

BÀSQUET COMPETICIONS

Lleida debuta amb un equip a la Lliga Preferent ACELL

Arqués, Molías, Albert Aliaga i Álvaro Terreros, ahir durant la presentació de l’equip

Arqués, Molías, Albert Aliaga i Álvaro Terreros, ahir durant la presentació de l’equip

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Lliga Preferent de bàsquet que organitza la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-ACELL comptarà per primera vegada aquesta temporada amb un equip de Lleida, el Volcall Força Lleida. La Lliga, que es disputa per segon any, va nàixer impulsada des de Lleida per l’Associació de Voluntaris de La Caixa. “Sent pioners de la competició, havíem de participar-hi”, valorava ahir durant la presentació de l’equip Albert Molías, president territorial de l’Associació. El van acompanyar Albert Aliaga, directiu del Força Lleida; Álvaro Terreros, representant d’ACELL, i Josep Ramon Arqués, d’Asvolcall i entrenador de l’equip que l’entitat porta conjuntament amb Down Lleida.

“L’any passat no teníem nivell per a una Lliga en la qual hi ha equips de Barcelona i de Girona”, admetia Arqués. Per això, el Volcall Força Lleida serà una espècie de selecció de jugadors dels diferents equips que participen en la Lliga ACELL de bàsquet a Lleida.

L’equip, entrenat per Carla Calonge i Gemma Vilarasau, està format per onze jugadors aportats per l’Associació Alba de Tàrrega; Acudam, de Mollerussa; Talma, de Juneda, i Asvolcall Down Lleida, Salvador Seguí i Aspros, de Lleida.

“La Lliga Preferent va nàixer l’any passat amb 9 equips i ara, amb el de Lleida, ja són 10 i l’objectiu és que sigui una competició normalitzadora”, afegeix Terreros. “Els equips es regeixen per la reglamentació ACB i fan desplaçaments a altres ciutats, la qual cosa és molt positiva per als jugadors.” El primer partit que disputarà l’equip serà aquest dissabte a Girona, mentre que el debut a casa serà el 15 d’octubre.

Albert Aliaga, per la seua part, va destacar el compromís del club amb aquesta iniciativa i va assenyalar que “el 7 d’octubre, aprofitant el primer partit que l’Actel Força Lleida jugui a casa, farem una presentació de l’equip al Barris Nord”.

D’altra banda, ahir es va presentar la LEB Or, en la qual milita el Força Lleida i que comença aquest divendres, acte en el qual es va explicar que els partits es podran veure per internet a través de la nova plataforma televisiva CanalFEB.tv (http://www.canalfeb.tv/).

tracking