Andrea Vilaró va ser la base titular que va escollir Pié.

El Cadí la Seu va complir el tràmit de visitar el vigent campió i màxim aspirant a revalidar el títol amb una derrota molt honrosa (62-53). I això que les coses no pintaven gens bé poc abans d’arribar al descans, ja que les urgellenques cedien llavors per 19 punts. Però el punt d’honor de les jugadores de Joan Carles Pié, que mai van donar l’esquena al partit, va tenir el seu premi amb una reacció liderada per la capitana, Tània Pérez, que va acabar amb 17 punts, 8 rebots i una valoració de 25. Tot plegat va fer que el Perfumerías Avenida no es veiés guanyador fins als últims segons.

El partit va arrancar amb el quadre de Salamanca manant en el marcador amb un parcial de sortida de 6-0, un avantatge que arribaria fins als 12 punts (17-5) un cop superat l’equador del primer quart, gràcies a l’encert d’Elonu i Milovanovic, que van firmar tots els punts de les locals. A la festa es va sumar Marginean, amb set punts més que tancaven un primer assalt de clar color castellà (21-14), si bé les urgellenques, molt malament en defensa i amb un percentatge de tir per terra, es van mantenir en el partit gràcies a un parcial darrer de 4-9, amb Montoliu precisa des de la llarga distància.

Però en l’arrancada del segon parcial la situació va tornar a fer un gir per al Perfumerías, aquesta vegada liderant l’atac una vella coneguda del Cadí, Laura Gil, que va firmar sis punts seguits per completar un parcial de 10-0 i rellançar el seu equip, que ja doblava el rival en el marcador (31-14). La irrupció de Brunckhorst en atac amb cinc punts gairebé consecutius va semblar trencar la dinàmica, però va ser només un miratge, perquè el Cadí no jugava fluid i permetia massa segones opcions al rival. Va tornar Elonu a agafar les regnes ofensives i el Perfumerías va assolir una altra renda màxima, ara de 19 punts (35-16), reduïda a 15 en el descans (39-24), gràcies a una cistella final de Tània Pérez, de llarg la millor de les urgellenques fins a aquell moment.

A la represa, la situació es va estabilitzar i els dos equips van firmar taules (12-12) en un joc molt més equilibrat. El Perfumerías va recuperar 16 punts de renda amb els punts d’Elonu i Milovanovic (46-30), però les lleidatanes van continuar creient en les seues possibilitats i amb un joc col·lectiu, encara amb deficiències en les dos cistelles, van arribar a l’últim parcial amb els mateixos 15 punts de desavantatge que en el descans (51-36).

Un parcial de sortida de 2-7, amb 4 punts de Meiya i un triple de Tània Pérez, va reduir les diferències a deu punts (53-43), però les urgellenques arribarien a posar-se a només 6 punts (59-53) amb cinc de seguits de Vilaró (59-53), amb la possibilitat de situar-se a tan sols quatre, però a la fi van fallar l’atac i el Perfumerías ja no va perdonar.

El tècnic Joan Carles Pié es mostrava al final del partit molt descontent amb el joc desplegat pel seu equip. “Hem fet un partit horrible. Hem lluitat, això sí, però hem jugat fatal, amb una mala defensa en el primer quart i molt desencertades en atac. Som el que som, un equip molt humil que ha de fer molt bé les coses per poder guanyar, perquè si no, no tenim arguments, i més davant d’un rival com el Perfumerías Avenida, el millor de la Lliga i al qual no es pot donar concessions”, va indicar el tècnic.

La base nord-americana Warthen, fitxada per assumir un pes important en l’atac del Cadí, es va quedar ahir sense jugar i la seua continuïtat està en l’aire. “La vam fitxar perquè ens donés una cosa que no teníem i no l’està donant. Si no corre, si no és elèctrica i no fa la seua missió, no té sentit que jugui. Li donarem un marge de confiança”, va assegurar Pié.