SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

Dos lleidatans seleccionats amb l’objectiu Tòquio 2020

Ferran Julià, del Cervera, i Paula Juste, del Lleida, en el pla de seguiment

Ferran Julià, en foto d’arxiu, a la piscina del CN Cervera.

Ferran Julià, en foto d’arxiu, a la piscina del CN Cervera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els nadadors Paula Juste, del CN Lleida, i Ferran Julià, del CN Cervera, han estat seleccionats per l’equip estatal per participar dins del programa Espanya 2020 (ESP-2020) de la Federació Espanyola de Natació amb vista a la preparació de joves talents de cara a la cita olímpica que tindrà lloc a Tòquio. En total han estat citats 33 nadadors, 19 en categoria masculina i 14 en la femenina, que comptaran amb un seguiment per part dels tècnics estatals durant tota la temporada. El programa ESP-2020 pretén detectar, fer el seguiment i donar suport a aquest grup de nadadors joves, que ara tenen entre 14 i 18 anys, i als seus entrenadors, a fi de tutelar la seua formació fins a Tòquio 2020. No obstant, el programa es va actualitzant per comprovar que els elegits no s’estanquen i el març del 2017 hi haurà una nova revisió.

Ferran Julià, de 16 anys, i Paula Juste, de 13, tenen a partir d’aquest mes d’octubre una agenda d’activitats per fer-los el seguiment. Entre els mesos d’octubre i novembre, els 33 esportistes elegits faran una concentració general al CAR de Sant Cugat. Al desembre participaran en una competició preparatòria en piscina de 50 metres i al gener hi haurà una nova concentració, aquesta vegada específica en altura, al CAR de Sierra Nevada.

Després de l’actualització de l’equip Espanya 2020 el març del 2017, tindrà lloc una nova estada al CAR de Sierra Nevada al maig i una competició preparatòria aquell mateix mes. Aquesta convocatòria és un pas més en la carrera esportiva de Paula Juste i Ferran Julià, que van debutar el juny passat amb la selecció espanyola. Tots dos van ser seleccionats per a la Mediterranean Cup, antiga Copa COMEN, que es va disputar a Malta i en la qual van aconseguir les seues primeres medalles internacionals.

Tant Ferran Julià com Paula Juste són en aquest moment els nadadors lleidatans amb més projecció.

Ferran Julià, en foto d’arxiu, a la piscina del CN Cervera.

Ferran Julià, en foto d’arxiu, a la piscina del CN Cervera.

tracking