EL MILLOREL PITJOR

El debut somiat

L’Actel Lleida assalta la pista del Burgos en el primer partit del projecte liderat per Borja Comenge || Demostració d’aplom a la segona meitat després de brillar a la primera

Borja Comenge, alliçonant els seus homes durant el partit.

No podia començar millor el nou projecte de l’Actel Força Lleida que amb una enorme victòria a la pista del Burgos (81-88), on els homes de Borja Comenge van exhibir tota una demostració de serenitat i maduresa quan les coses es van posar difícils, malgrat ser una de les plantilles més joves de la LEB Or. Sense deixar que l’optimisme es desbordi, aquest equip farà disfrutar el Barris Nord aquesta temporada i ahir, amb una victòria de prestigi, va fer un primer pas a buscar el títol de revelació de la temporada.

El primer quintet de la temporada va estar format per Rupnik, Nevels, Sevillano, Demétrio i Mbaye, un cinc molt jove i que serà la referència en els plans de Comenge. I ràpid, molt ràpid. Tant com la primera cistella de la temporada, obra de Nevels en una penetració. Els primers instants van ser un intercanvi de triples, del qual va sortir beneficiat un Actel Lleida amb un joc més coral i que als quatre minuts ja va provocar el primer temps de Diego Epifanio (8-12). Però hi havia un home que estava especialment en estat de gràcia, Demétrio, que amb el seu tercer triple va fer que s’omplissin les grades burgaleses de murmuris (10-18). Mentrestant, Comenge va introduir totes les rotacions possibles a excepció del júnior Bergadà, que va entrar en la recta final de la primera meitat. Els lleidatans van controlar amb una serenitat gens habitual en un equip tan jove i només va fer falta el talent de Feliu per anar-se’n 11 a dalt al final del primer quart (16-27).

Array

Dos tirs lliures de Rupnik van renovar la màxima diferència en l’arrancada del segon parcial (19-31) i el Burgos va continuar buscant la fórmula per parar el joc veloç dels lleidatans i el seu encert exterior. Un altre triple de Feliu va fer que Epifanio demanés un nou temps amb el 25-37. Va aparèixer llavors un dels homes del partit i carn d’ACB, Goran Huskic, que va liderar la reacció dels castellans amb 12 punts en poc més de tres minuts. Un nerviós Hermet va cometre la quarta personal i Comenge va haver fins i tot d’utilitzar Feliu com a pivot. Així, el Burgos va anar menjant terreny a l’Actel i, malgrat que el tècnic lleidatà va parar el matx en un parell d’ocasions, va estar a punt de donar la volta al marcador. Una penetració de Javi Vega va posar el punt final al primer capítol amb un ajustadíssim 43-45. Estava clar que als de taronja llavors sí que els havia faltat serenitat per continuar dominant el seu rival, i les baixes de Sutina i Alzamora començaven a pesar.

El Burgos amenaçava de capgirar el partit, però l’Actel no estava disposat a deixar-se remuntar. Va aguantar, fins que als locals va començar a entrar-los tot el que havien fallat durant la primera meitat. I va ser Edu Martínez, un dels més criticats, el que amb dos triples va posar al davant els castellans (58-56). Els de Comenge no van sentir-se abatuts a sota, ni de bon tros, i van continuar presentant batalla. Van recuperar el comandament després d’un triple de Feliu (61-63) i Epifanio va tornar a parar el partit. I per acabar de desesperar el públic burgalès, que esperava un passeig militar, Rubín de Celis anotava una de les cistelles de la jornada, un triple des de més enrere de mig camp sobre la botzina per entrar en l’últim quart amb sis d’avantatge (63-69).

Els nervis van començar a fer acte de presència en els locals i a l’Actel Lleida semblava no tremolar-li el pols. Un 2+1 de Sevillano (70-78) a cinc del final va tornar a provocar que Epifanio alliçonés els seus. S’entrava en el moment decisiu. Fins i tot a Huskic li tremolaven les mans. Va haver de ser un triple de Barrera el que provoqués el temps de Comenge (73-78) a poc més de quatre minuts per al final. L’Actel va entrar en una petita crisi, però Rupnik i Feliu, amb dos triples, es van encarregar de deixar el matx encarrilat a un minut del final (79-84).

Vega va fallar els seus dos tirs lliures i una altra cistella de Rupnik va acabar per sentenciar i donar als lleidatans la primera victòria i, a més, a la pista de tot un Burgos.