SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Iniesta juga el seu partit 600

Assolirà aquesta xifra d’encontres oficials amb el Barça si demà juga a Balaídos, però encara està lluny dels 716 de Xavi || El va fer debutar Van Gaal el 2002 davant del Bruges amb 18 anys

El líder de la banda musical Red Hot Chili Peppers i la seua filla, ahir amb Neymar a l’entrenament.

El líder de la banda musical Red Hot Chili Peppers i la seua filla, ahir amb Neymar a l’entrenament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El capità del FC Barcelona, Andrés Iniesta, jugarà demà a Balaídos davant del Celta el seu partit oficial número 600 amb la samarreta blaugrana. Un registre que engrandeix encara més la seua llegenda i l’atansa a un altre mite blaugrana com Xavi Hernández, que es va plantar en els 716. Però el record del dia dels 500 partits, amb aquella derrota a la Champions League davant de l’Atlètic, fa ser al de Fuentealbilla prudent en les celebracions.

Iniesta, al llarg d’aquest temps, ha jugat un total de 599 partits. És a un dels 600, que complirà demà a Vigo si Luis Enrique compta amb ell, com sembla que serà. El de Fuentealbilla destaca especialment en el percentatge de victòries (406, un 67,7%) i pel nombre de títols conquerits (29).

El nou seleccionador torna a deixar fora Casillas i Cesc, cosa que confirma que no hi compta

Louis van Gaal li va donar l’alternativa el 2002 en un partit de Champions League, de la fase de grups, contra el Bruges (0-1). El FC Barcelona ja estava classificat per a la següent lligueta i se la va jugar a Bèlgica amb diversos joves: Dani Tortolero, Andrés Iniesta, Sergio García i David Sánchez, tots ells debutants. Va ser titular i tenia 18 anys.

Iniesta, d’altra banda, suma un total de 41.401 minuts defensant la samarreta barcelonista. Els reparteix en set competicions: Lliga (26.693), Champions League (8.314), Copa de la UEFA (64), Copa del Rei (4.822), Supercopa d’Espanya (715), Supercopa d’Europa (186) i Mundial de Clubs (607). Finalista de la FIFA Pilota d’Or i nomenat Millor Jugador d’Europa a l’agost per la UEFA, el seu sisè centenari li arriba en el moment més madur de la seua carrera. Aquesta temporada ha jugat sis partits.

madrid

José Callejón, davanter del Nàpols, és la principal novetat en la convocatòria de Julen Lopetegui per als partits oficials que Espanya disputarà davant Itàlia (6 d’octubre) i Albània (9), classificatoris per al Mundial 2018 de Rússia.

Callejón, internacional en dos ocasions, va debutar el 15 de novembre del 2014 davant Bielorússia i tres dies després va disputar vint minuts en la derrota (0-1) a Vigo davant Alemanya.

El davanter del Nàpols, titular indiscutible a l’equip italià per al seu tècnic Maurizio Sarri, ha marcat cinc gols en els vuit partits oficials que ha disputat aquesta temporada.

A banda de Callejón, també tornen a una convocatòria de la selecció els centrecampistes Andrés Iniesta i Isco Alarcón, que no van estar per lesió fa un mes davant de Bèlgica i Liechtenstein.

Les altres dos novetats de la llista de Lopetegui són el defensa del Reial Madrid Nacho Fernández, internacional en quatre ocasions, l’última el 27 de març d’aquest any, i el porter del Sevilla Sergio Rico, que va ser present a l’Eurocopa de França amb Vicente del Bosque però es va quedar fora de la primera convocatòria per decisió tècnica.

De la primera llista de fa un mes han caigut el porter Adrián San Miguel (West Ham), els defenses César Azpilicueta (Chelsea) i Marc Bartra (Borussia Dortmund), els centrecampistes Juan Mata (Manchester United) i Marco Asensio (Reial Madrid) i el davanter Paco Alcácer (Barcelona).

Pel que fa a la cita continental de França, també segueixen fora dos dels jugadors amb més partits en la història de la selecció, el centrecampista Cesc Fàbregas i el porter Iker Casillas, que semblen sentenciats per a Lopetegui.

Espanya visitarà Itàlia dijous vinent al Juventus Stadium i el diumenge 9 jugarà contra Albània, també a domicili, al Loro Borici Stadium. Els dos duels són classificatoris i poden resultar clau per al Mundial de Rússia del 2018.

tracking